Kako dekorisati eksterijer u skladu sa Feng Shuiem

Stvorite vrhunsku atmosferu za uživanje u letnjim trenucima!

Došlo je leto i vreme koje provodimo kod kuće uglavnom je na našem balkonu ili terasi. Ova sezona nas je navela da dizajniramo otvorene prostore o kojima smo uvek sanjali, pa je vreme da crpimo inspiraciju iz najmodernijih ideja o tome kako možemo postići svoj cilj. A pošto ćete definitivno želeti da mesto čak i izvan vašeg doma odiše čistom i pozitivnom aurom, dobro je uzeti u obzir pravila koja je postavio Feng Shui.

Recite „da“ zemljanim tonovima

Kao što je poznato, boje se smatraju „ključem“ u oblikovanju, kako enterijera, tako i eksterijera. To znači da im morate dati posebnu osnovu kako biste postigli idealan rezultat. U slučaju Feng Shui-a, zemljani tonovi su neophodni! Recite "da" bež, svetlo braon ili čak nijansama čempresa.

Održavajte minimalistički stil

Najbolje je ne preterati, kako biste osigurali opštu harmoniju, koja će vam pomoći da se lakše opustite. Neka biljke, sto i krevet budu vaši obavezni predmeti da biste postigli ono što vam zaista treba. Imajte na umu da je taktika "manje je više" ključna i sve će biti urađeno kako treba!

Izaberite idealne biljke

Jasno je da biljke treba da dominiraju u spoljnom okruženju koje kreirate. Ipak, preferirajte ono što se smatra idealnim, kako biste bili sigurni da će aura vaših prostora ostati čista i da će vas opremiti pozitivnim mislima i apsolutnom smirenošću. Biljke koje dobro mirišu su one na koje biste se trebali usredsrediti, poput jasmina i orlovih noktiju.

Stvorite wellness uglove

Feng Shui je neraskidivo povezan sa blagostanjem i to je nešto što ne smete zanemariti. Leto je sinonim za mir, pa je dobra ideja stvoriti neke wellness prostore u kojima ćete provoditi vreme sa sobom, na primer gde možete meditirati. Sve što vam treba su prostor za sedenje na otvorenom, sto i krevet.

Postavite raspored i držite se njega

Da bi vaši prostori bili čisti i zeleni, morate da izradite plan kojeg se treba pridržavati. Na kraju krajeva, Feng Shui je direktno povezan sa redom i čistoćom. Pazite na svoje biljke kako bi ostale sveže, očistite spoljni nameštaj, a ako imate bazen, uklonite lišće iz vode. Malo vašeg slobodnog vremena je više nego dovoljno! 

foto:Pinterest

Pročitajte još

Pročitaj još