Kutak za uživanje: kreirajte svoje mesto za opuštanje malim promenama u vašem domu

Otkrivamo vam 5 načina da napravite vrhunski letnji kutak u svom domu!

Istina je da većinu vremena ne obraćamo mnogo pažnje na skrivene uglove naše kuće, usled čega neprestano imamo osećaj da nemamo dovoljno prostora za sve naše stvari. Ali ovo se može ispraviti samo ako iskoristimo svaki pedalj svog doma - poput prostora ispod stepeništa. Naravno, od suštinske je važnosti ne samo naša potreba za prostorom za odlaganje, već i potreba za opuštanjem, posebno nakon dugog dana.

Pa, šta biste rekli o stvaranju srećnog kutka prepunog letnjih mirisa i ličnih dodira? Definitivno biste bili fascinirani, jer na kraju krajeva, svi zaslužujemo nekoliko trenutaka smirenosti i spokoja, posebno u svom domu.

Otkrivamo vam dragocene savete koji će vam pomoći da to postignete sa velikim uspehom i bez mnogo muke!

Dajte prednost nameštaju u zemljanim tonovima

Leto je pred vratima, a ono što nam zaista treba je da svoj zimski dom pretvorimo u letnji raj. Kako to učiniti? Svoj kutak za opuštanje ispunite nameštajem u neutralnim tonovima, kako bi ostali ukrasni predmeti dali boju i letnje raspoloženje prostoru. Preciznije, možete odabrati fotelju ili stolicu u bež ili smeđoj boji i pored nje postaviti drveni stočić u toploj nijansi.

Izaberite šarene ukrasne predmete

Mnogo puta smo spomenuli da detalji imaju moć da promene izgled celog prostora. Jednostavno rečeno, razmislite o tome kako bi vaš ugao izgledao ako biste odlučili da svoju policu za knjige postavite blizu prozora i knjige organizujete prema boji njihovih korica, kao i ako u neke delove stavite male biljke ili omiljene predmete? Takođe, ako odaberete dekorativne predmete u plavim nijansama, brže ćete postići željeni rezultat.

Recite "da" drvenim predmetima

Ne zaboravite da je dom najvažnije mesto za svaku osobu. Ovde se opuštamo, radimo - posebno u poslednjih godinu dana - i provodimo većinu vremena sa svojim voljenima. To znači da moramo donositi odluke ne samo u pogledu estetike, već i funkcionalnosti. Drvo, kamen i keramika su materijali koje dizajneri enterijera vole i rado ih koriste jer su to vanvremenski i nikome od nas nikada neće dosaditi. Zato vam predlažemo da svakako odaberete svoju fotelju, stočić ili policu za knjige od prirodnih materijala, posebno od drveta.

Dodajte sobne biljke

Sobne biljke su jedan od najboljih načina da dovršite dekoraciju vašeg omiljenog ugla. Žive biljke i cveće poboljšavaju pozitivnu auru prostora, ali takođe stvaraju ravnotežu i harmoniju. U stvari, ako ste zabrinuti zbog činjenice da im je potrebno zalivanje i nega, postoje one kojima je potrebna minimalna nega. Takođe, da biste uneli letnje raspoloženje, umesto običnih saksija radije odaberite pletene korpe ili šarene saksije.

Ukrasite stočić

Ne možete izbeći stočić za kafu, pogotovo ako želite da provedete vreme opuštajući se, čitajući svoju omiljenu knjigu i istovremeno uživajući u kafi. Tačnije, pored toga što će moći da vam posluži za odlaganje stvari, možete ga ukrasiti. Dodajte knjige, staklene vaze sa svežim cvećem i mirišljave sveće.

foto:Pinterest

Pročitaj još