Moderan dom u Malibuu kombinuje glam dizajn sa bezvremenošću

Dom je dizajnirao legendarni dizajner enterijera, Edward Fickett.

I ko nije čuo za Edwarda Ficketta, koji je za života bio jedno od najvećih imena na polju dizajna enterijera, s njegovom filozofijom dizajna koja je ostala konstantna do danas? Dao je svoj dizajnerski potpis nekim od najznačajnijih zgrada svih vremena i sada se njegova dela mogu prepoznati samo jednim pogledom.  

Kreativan i uvek dosledan u svemu što je radio, odlično je poznavao svoju profesiju. Jedna od kuća koju je dizajnirao pre smrti, sredinom devedesetih, ponovo je zaživela kroz svoj potpuno drugačiji dizajn.

Smeštena je u severnom delu Malibua, u zelenom području koje kao da je proizašlo iz bajke. Vlasnici koji su sada kupili ovu kuću, oblikovali su je svojom ličnom estetikom, tačno onako kako njima odgovara i zadovoljava njihov ukus i potrebe.

Ova kuća se sastoji od tri spavaće sobe, dve velike dnevne sobe, prostrane kuhinje i biblioteke, koja takođe funkcioniše kao kancelarija. Ali izvan zapanjujuće enterijera kuće, spoljni prostori su takođe veoma impresivni, odišu osećajem smirenosti i pružaju pogled na Malibu.

Na prvi pogled postaju jasne minimalističke taktike koje je sledio dizajner u uređenju svih prostora, a zatim i sami vlasnici, prešavši na paletu osnovnih nijansi, među kojima se ističu bela, bež i crna. Izuzetno važan dodatak je i drvo u raznim stilovima i raznim tonovima boja koje celom dekoru daju karakter i neopisivu dimenziju.  

Činjenica je da u ovoj prostranoj kući nema previše nameštaja što čini krajnji rezultat izuzetno čistim i pojačava osećaj da je prostor zaista ogroman. Vlasnici su izabrali svoju omiljenu belu boju koja je sinonim za minimalistički stil, a zatim nastavili sa zemljanim tonovima, koji su obezbedili prijatan karakter. Većina podova kuće su drveni, što kuću čini još „toplijom“.

Zavirite u galeriju kako biste detaljnije pogledali dizajne ove predivne kuće!

Pročitajte još

Pročitaj još