Očaravajuća vila u kojoj su Jackie i John F. Kennedy proveli medeni mesec

U ovoj vili snimljeni su filmovi „Kum“ i „Telohranitelj“ sa Whitney Houston, kao i video spot Beyonce za „Black is King“.

Vila u vlasništvu izdavača William Randolph Hearsta i njegove partnerke Marion Davies mesto je na kojem su Jackie Kennedy i John F. Kennedy proveli medeni mesec i jedan je od najglamuroznijih domova u Americi.

Dvorac koji je projektovao arhitekta Gordon Kaufmann, nalazi se na Beverli Hills-u i ima 18 spavaćih soba i 25 kupatila. Izgradio ga je 1926. godine tajkun Milton Getz, a sada ga Beauchamp Estates prodaje za 103 miliona evra.

Kuća kombinuje mnoge arhitektonske stilove, u osnovi klasični italijanski i španski stil palate, sa luksuzom i prostorima u kojima bi se čak i britanska kraljevska porodica osećala prijatno.

Vrt kuće inspirisan je baštama vile cara Adriana (Villa Adriana) u Tivoliju sa vodopadima i baštenskim amfiteatrom.  

U kući se nalazi hodnik sa impresivnim umetničkim delima na zidovima, dvospratna biblioteka i noćni klub u art deco stilu.

Džon F. Kenedy, pored medenog meseca, proveo je i važne političke trenutke u ovoj kući.

Prodajna cena od 103 miliona evra, čini ovu vilu najskupljom kućom na američkom tržištu u ovom trenutku, dok je ista kuća ranije bila na prodaji po ceni od 138 miliona evra.

Pročitajte još

Pročitaj još