VINTAGE CHIC: Stilizujte svoj dom ovim komadima sa buvljaka

Za stilizovanje svog doma ne morate potrošiti čitavo bogatstvo. Pravo blago možete pronaći na buvljacima!

Ovi neobični vintage komadi učiniće da vaš enterijer izgleda neobično i jedinstveno.

Zašto volimo predmete sa buvlje pijace?

Dekoracija predmetima sa buvlje pijace nudi širok spektar stilskih mogućnosti. Možete pronaći vintage predmete koji odgovaraju modernim, retro, ​​rustičnim enterijerima i kolibama. Pronađite predmete koji se uklapaju u vaš lični stil i dajte svom domu lični, jedinstveni pečat.

Starinski ćilimi

Starinski ćilimi, poput onih koji se mogu naći na buvljoj pijaci, mogu nositi svoju priču i istoriju. Međutim, nisu napravljeni samo za pokrivanje podova. Koristite prostirke kao tapiserije, za pokrivanje starih  jastuka, prekrivanje nameštaja ili preko stolova.

Uramljene vintage reklame

Vintage reklame, često dostupne u obliku postera koje se mogu naći  u starim časopisima, mogu biti živopisne. Pronađite slike, poput mnogobrojnih reklama za prehrambene, kuhinjske proizvode. Odštampajte ih i uramite u klasične bele ramove kako bi što više došle do izražaja i postavite ih na police ili okačite o zid.

Vintage limenke

Starinske limene posude pronaći ćete u skoro svakoj antikvarnici ili na buvljaku. Izrađuju ih često u živopisnim bojama i sa vintage ilustracijama. Koristite stare limenke u kancelariji ili kao dekoraciju za švedski sto. Postavite limenke na poslužavnik da bi predmeti bili grupisani i samim tim upečatljiviji.

Kombinujte vintage sa modernim

Vintage predmete kombinujte s novim za dekoraciju koja se čini personalizovanom  i jedinstvenom.  Okačite uramljene vintage fotografije u svojoj sobi koja je opremljena modernim komadima poput jastuka sa savremenim dezenom i zavesama od damasta. Na taj način unećete vintage duh u svoju moderno opremljenu sobu i daćete joj toplinu.

Mete

Mete za streljaštvo lako su prepoznatljivi, grafički simboli koji se mogu pojaviti u antikvarnicama. Ovi predmeti lako privlače pažnju i to ih čini idealnim za zidne dekoracije. Platno ukrašeno metom za streljaštvo u jarkim, crvenim bojama idealno je za dekorisanje zida. 

Izlaganje predmeta

Razmišljajte izvan okvira kada je u pitanju izlaganje predmeta. Izložite vintage predmet na sasvim neočekivanom mestu, npr. staru igračku upečatljive boje stavite na orman u kome se nalaze predmeti od porcelana i razbijte monotoniju. Potražite predmete na buvljoj pijaci koji su na neki način vaš odraz ili imaju zanimljivu istoriju vezanu za vas lično, a zatim ih postavite na vidno mesto i oni će pričati vašu priču umesto vas.

Vintage nakit

Vintage nakit, torbice i šalovi mogu poslužiti i kao aksesoari ali i i kao dekor. Okačite ove predmete o viseći pano da biste transformisali inače običan i dosadan zid u spavaćoj ili nekoj drugoj sobi.

Mali prostori

Ispunite male prostore predmetima sa buvljaka da biste potencijalno izgubljenom prostoru dali kreativnu funkciju. Ormar za kapute pretvorite u bar za zabavu gostiju. Nabavite vintage kofere, preko njih stavite poslužavnik i naređajte predmete kupljene u antikvarnici. Bićete oduševljeni rezultatom. U skladu sa temom, vintage tapete naglašavaju mali prostor i daju mu osećaj jedinstvenosti i kreativnosti.

Vintage rasveta

Industrijska rasveta koja se nekada koristila u skladištima ili ambarima danas može pronaći novu funkciju u domovima. Potražite metalik nijanse i jarke boje. Ako lampa više ne radi kako treba, i dalje možete da je popravite ili nađete nekoga ko može da prespoji žice.

foto:Pinterest

Pročitajte još

Pročitaj još