Da li ovaj penthouse u Rimu ima najbolji pogled na svetu?

Kada čujemo Alvisi Kirimoto + Partners, prvo što nam padne na pamet nije ništa drugo do izvrsnost u arhitekturi i umetnost u dizajnu. Ovo je jedan od najuspešnijih dizajnerskih timova, brat i sestra, koji su zajedno uspeli da napišu svoju priču, čineći svoj rad sinonimom za najznačajnije enterijere kojima smo se divili poslednjih godina.

Njihova dizajnerska DNK identifikuje se – na neki način – sa kulturom svakog područja u kome se nalaze i obavezuju se da oblikuju bilo koji prostor. Njihovo sedište je u Italiji, tačnije u Rimu, gradu koji ih je nekoliko puta inspirisao da stvore prava remek-dela.

U opštem kontekstu, razlog zbog kojeg su se istakli njihovi dizajni su impresivne kuće i hoteli kojima su dali svoj potpis. Futurističke linije, moderna dimenzija pomešana sa dizajnerskim elementima, minimalistička estetika koja je fantastično povezana sa fanki dodirima, samo su neke od stvari po kojima su prepoznatljivi.  

Takva kombinacija čula i različitih stilova takođe je primetna u impresivnom penthausu u Rimu, koji zaslužuje našu pažnju.

Penthausi su definisani kao stari stanovi koji decenijama krase ulice grada, a u ovom slučaju Rima. Jedan od njih nedavno je kupio mladi par umetnika koji se profesionalno bavi dizajnom i fotografijom. Oboje su želeli da pronađu stan u „srcu“ Rima, koji bi im savršeno služio za potrebe svakodnevnog života. Ovaj stan je upravo ono što su tražili!

Pogled je prva stvar na koji se fokusiramo a razlog je jednostavan i jasan: prelepi i istorijski centar Rima, Koloseum, samo je „na korak“ od balkona kuće. Posebno sada na proleće i tokom leta, par će moći satima i bez ograničenja da uživa u ovoj divnoj slici, kojoj malo ko ima priliku da se divi. Prava bajka pred njihovim očima i njihovim vratima!

Što se tiče enterijera, stvari su jednako jednostavne i razumljive. Fantastično okruženje puno zemljanih nijansi i funky dodiri koji su zauzeli mesto u prostorijama. Tačnije, sobe su vrlo svetle i na svoj način postaju „jedno“ sa spoljnim pejzažom.

Generalno, minimalizam je u središtu i definiše ukupan stil, ali uz malo više pažnje vidimo da i najmanji dodir ima svoje značenje, povećavajući interesovanje svuda gde neko okrene pogled. Stari i novi elementi se šokantno „vezuju“ jedni s drugima, a atomosfera koju emituju je zaista toliko jedinstvena i inspirativna.

Pregledajte galeriju i otkrijte još fotografija ovog divnog stana!

foto: Serena Eller Vainicher / alvisikirimoto.it

Najnovije