Harper's Bazaar Srbija

Forbes je proglasio najplaćenije sportistkinje na svetu

Forbes je objavio prvih 10 najplaćenijih sportistkinja na svetu.

Prvih devet mesta u rangu najplaćenijih sportistkinja zauzimaju teniserke. Na čelu je Naomi Osaka, 22-godišnja teniserka iz Japana. Njena zarada tokom prošle godine iznosila je 37,4 miliona dolara, od čega su 34 miliona dolara ugovori za reklamiranje. Na drugom mestu je Amerikanka Serena Williams sa 36 miliona dolara, na trećem mestu je Ashleigh Barty sa 13,1 miliona dolara.

Jedina fudbalerka na rang listi zaključuje deset najboljih – Amerikanka Alexandra Morgan, koja je ove godine zaradila 4,6 miliona dolara.

Forbes je u svom rangu uzeo u obzir zaradu sportistkinja od juna 2019. do juna 2020. godine. Prilikom sastavljanja liste uzet je u obzir novac dobijen od mečeva i reklamnih partnerstava, kao i sredstva dodeljena od sponzora. Naomi Osaka oborila je svetski rekord i postala najbolje plaćena sportistkinja u istoriji.

Prethodni rekord postavila je Maria Sharapova koja je u 2015. zaradila 29,7 miliona dolara. Od svih tenisera, samo Roger Federer, Švajcarac, koji je postao najbolje plaćeni sportista, mogao je pobediti Osaku. Ove godine je zaradio 106,3 miliona dolara.

foto:bazaar.ru

 

Najnovije