Najbolji: Ove beogradske restorane od sada krasi MICHELIN zvezdica!

Beograd je dobio svoj prvi MICHELIN vodič koji obuhvata 14 restorana raznolikih kuhinja – od klasičnih i autentičnih, do modernih i kreativnih; od srpske i mediteranske pa sve do japanske. Kako su MICHELIN predstavnici istakli, Srbija zaista ima šta da ponudi kada je u pitanju gastronomska scena. Razlog za ovo je geografski položaj između Istoka i Zapada, kao i bogatstvo kulturne razmene kroz istoriju zbog koje se u našoj zemlji osećaju kako balkanski, tako i turski, mađarski i drugi uticaji. 

Srpski predeli prepuni bogate i plodne zemlje pružaju autentičan asortiman visokokvalitetnih proizvoda tokom cele godine, a osim toga, Srbija je kroz vekove bila i ostala poznata i po vinogradarstvu. Rezultat je kulinarska scena koja je definitivno živa, popularna kako među Srbima, tako i među strancima, a najvažnije je da je zaista dostupna svima.

Bistro restoran Iva New Balkan Cuisine poneo je prestižno priznanje “Bib Gourmand” za odličan kvalitet i vrhunsko gastronomsko iskustvo u kom, kako kažu iz MICHELIN-a, gurmani mogu uživati u “tradicionalnim, zdravim balkanskim receptima koji su suptilno prefinjeni”.

Restoran Bela Reka se takođe istakao u ovom vodiču, najpre zbog posvećenosti održivosti. Cilj ove gastro destinacije u centru grada je promocija lokalnih poljoprivrednika i proizvođača i očuvanje identiteta tradicionalne srpske kuhinje. Vlasnički salaš, koji se nalazi na Homoljskim planinama, nudi odličan izbor mesa i sireva, uz koje se služe i najbolja vina sa njihovog imanja.

Na MICHELIN listi preporuka nalaze se i sledeći restorani:

Comunale Cafè e Cucina

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Comunale (@comunale_bg)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Comunale (@comunale_bg)

Ebisu

Enso

Gušti mora

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gušti mora (@gusti_mora)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gušti mora (@gusti_mora)

Homa

JaM

Langouste

Legat 1903

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LEGAT 1903 (@legat1903)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LEGAT 1903 (@legat1903)

Magellan

Mezestoran Dvorište

Salon 1905

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Salon 1905 (@salon_1905)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Salon 1905 (@salon_1905)

The Square

Foto: Instagram / @salon_1905

Priredila: I. T.

Najnovije