Portonovi
Lifestyle / Gastronomija

Summer vibes: 7 hladnih koktela sa manje od 200 kalorija

Otkrijte pića u kojima ćete uživati ovog leta!

Leto je neraskidivo povezano sa uživanjem u osvežavajućem koktelu, posebno u danima kada smo na plaži, neizostavni je izbor. Raznolikost koktela nikada se ne završava, uostalom, svako od nas ima svoje preferencije. Naravno, postoji mnogo bezvremenskih pića koja nas prate leti, a zapravo su neka od njih idealna za vas koji ove godine želite da malo više obratite pažnju na svoju figuru.

Otkrili smo 7 koktela sa manje od 200 kalorija kako biste nesmetano i bez žaljenja uživali u vašim omiljenim pićima!

Uživajte!

Bloody Mary

Bloody Mary je koktel koji sadrži votku, sok od paradajza i druge začine poput Worcestershire sosa, belog luka, začinskog bilja, soli, crnog bibera, limunovog soka, soka limete i drugih ukusa. Posmatrajući sve sastojke koji ga čine sigurno ćete pomisliti da će kalorijski broj biti prilično visok. Dobra vest za one koji obožavaju ovaj koktel je da ga mogu i dalje konzumirati bez žaljenja, jer sadrži samo 150 kalorija!

Light Cosmopolitan

Poznati koktel Sex and the City, koji preferira većina žena, jer uključuje upravo ono što želimo, malo hladnoće i slatkog osećaja, izlazi u laganoj verziji. Zatražite sok od brusnice bez zaslađivača i vaše piće automatski vam donosi samo 105 kalorija.

Mojito

Poznati letnji napitak, koji svi volimo, a sastoji se od samo 5 sastojaka: beli rum, šećer, limeta soda i nana. Sadrži 150 kalorija, a ako želite da smanjite kalorije, rešenje je jednostavno – možete tražiti da vam se posluži bez šečera.

Watermelon Fizz

Samo iz imena direktno osećamo letnju aromu – osvežavajući koktel za koji su potrebni tekila, sok od lubenice, malo ili nimalo sirupa, soda, korijander i sok od limete ili limuna, a broj kalorija je – 77. Nesumnjivo prilično dijetetski napitak za uživanje čak i uz najstrožije prehrambene navike.

Apple Martini

Vaš omiljeni koktel sa ukusom jabuke savršen je za ovo leto, posebno kada saznate da njegova kalorijska vrednost iznosi 170 kalorija po čaši, sigurno će i dalje biti u vašem izboru broj jedan.

Seabreeze

Još jedan koktel koji žene preferiraju, uključuje samo votku, sok od grejpa, brusnice i naravno led. Kalorija po čaši je oko 120 i naravno, ako želite da ih smanjite, brusnicu koja sadrži 20 kalorija možete zameniti sa više grejpa koji ima samo 11 kalorija po porciji.

Pink Tom Collins

Omiljeno “ružičasto piće”, prava varijacija klasičnog i vanvremenskog koktela Toma Collinsa. U ovom slučaju, međutim, nalazimo zdraviju verziju, sa samo 148 kalorija po porciji. Sastojci su džin, svež limunov sok, šećer u prahu, sok od nara, gazirana voda, crna trešnja i ako želite dodajte kriške limuna.

foto:Pinterest 

Pročitajte još