Lifestyle / Gastronomija

Ukusi svetske kuhinje i druženje sa Eyckom Zimmerom u hotelu Grand Kopaonik

Poznati kuvar, nagrađen Mišelin zvezdicom, upoznao se sa čarima naše najpoznatije planine i priredio gastronomski ugodjaj inspirisan prirodom

Kopaonik, omiljena zimska ali i letnja destinacija za planinski odmor, uz jedinstveno zelenilo očuvane prirode, posetiocima pruža i mogućnost doživljaja pravog luksuza, zahvaljujući kvalitetnim sadržajima i vrhunskoj usluzi hotela Grand Kopaonik, koji decenijama turizam drži na visokom nivou.

Uvek nudeći ekskluzivu, hotel je prošlog vikenda predstavio fantastičnu saradnju sa svetski poznatim kuvarom, Eyck Zimmerom, nosiocem Mišelinove zvezdice, koji se rado odazvao na poziv i posetio planinu.

U društvu predstavnika iz Nacionalnog parka Kopaonik i svojih kolega iz hotela Grand, Eyck je na pravi način doživeo neopisive lepote, slikovite padine i šumu, sa svim darovima koje priroda nudi. Uživao je u uzbudljivoj potrazi za crnim zlatom Kopaonika – samoniklom borovnicom, kupinama, šumskim jagodama i nadaleko poznatoj vrsti pečurke “vrganj”, kao i raznovrsnim začinskim biljem.

Fasciniran Velikom stenom i nezaboravnim pogledom koji pruža, poneo je sa sobom ideje za kreiranje novih jela, inspirisane samom prirodom planine.

Šef se rado upoznao sa kuhinjom seoskog domaćinstva u autentičnom planinskom selu Kriva Reka, gde je gostoljubivo dočekan uz slatko od šumskih jagoda, rakiju, sir, pitu i ostale simbole srpske trpeze.

Oduševljen toplinom naše kulture, uživao je i u interakciji sa lokalnim proizvođačima, čije proizvode je degustirao na otvorenom marketu, organizovanom na platou hotela Grand.

Na licu mesta odabrao je domaća vina za uparivanje sa delicijama koje je pripremao.

Poreklom iz Nemačke, Eyck je svoj talenat usavršavao širom planete kroz saradnje sa svetskim hotelima, a svoje kulinarsko umeće demonstrirao je na gala večeri održanoj u luksuznom ambijentu hotela Grand Kopaonik.

Limitiran broj gostiju uživao je u pravoj gastronomskoj magiji i nesvakidašnjim ukusima, a na neobičnom meniju našla su se jela koja šire vidike, poput kaše od puževa, konsomea od divljih pečuraka, šumskog goluba sa pireom od bundeve, sokom od kestena i tartufima. Veče su zaokružili i zasladili idealni dezerti poput kolača od đanduje i breskve.

Srećan sam što sam imao priliku da opet posetim Srbiju, zemlju koju sam zavoleo zajedno sa njenim prijateljski nastrojenim ljudima. Doživljaj prirodnih lepota Kopaonika zaista je inspirativan, a saradnja sa hotelom Grand Kopaonik i sjajnim timom, u luksuznim uslovima koje pruža, pravo je profesionalno zadovoljstvo. Cilj mi je bio da, u ovoj fantastičnoj atmosferi pružim nešto novo i neobično, ostavim utisak na goste ali i da inspirišem kolege. Celo iskustvo je bilo za pamćenje, rekao je šef Eyck Zimmer.

Eyck Zimmer i zvanice sa VIP “Večere” u hotelu Grand Kopaonik

Grand Kopaonik, lider je planinskog turizma od svog otvaranja. Nedavno renoviran, sa svojim autentičnim enterijerom i eksterijerom, doprinosi posebnom doživljaju odmora koji se prepričava.

Gastro ponuda u 5 restorana i barova, otvoren i zatvoren bazen, spa centar sa timom stručnjaka za obnovu duha i tela, glavni su aduti koje hotel kontinuirano unapređuje. Saradnja sa šefom Eyck Zimmerom svedoči posvećenosti hotela da pomera granice, pružajući inovativnost i samo najbolje za svoje goste, u centru spektakularne prirode Kopaonika.

Tekst: Promo 

Fotografije: Andrej Nihil, arhiva hotela Grand Kopaonik 

Pročitajte još