Harper's Bazaar Srbija

“Goodtime Hotel” u Majamiju zaista poziva na uživanje

I izgleda retro na najbolji mogući način!

Da, važno nam je kako hotel u kom odsedamo izgleda, jer ruku na srce niko nije imun na lepo, ali ono što je možda za nijansu važnije jeste energija – onaj neopisiv osećaj dobrih vibracija i prijatnosti zbog kog se čak i u nepoznatom prostoru osećamo kao da smo kod kuće. 

U Majamiju, verovatno jednoj od najomiljenijih tačaka Amerike, mnogo je ovakvih primera, ali čini nam se da Goodtime Hotel zadaje domaći zadatak svima njima. Osmišljen od strane Davida Grutmana, poznatog vlasnika brojnih restorana i noćnih klubova, i Pharrella Williamsa, drage nam muzičke zvezde, ovaj retro-candy hotel zaista definiše osećaj dobrodošlice.

Poslovni partneri angažovali su dizajnera Kena Fulka kome sposobnost da unese pravu količinu teatralnosti u udoban, privlačan prostor nije nikakva nepoznanica, te dobili šarmantan enterijer koji odiše eklektičnom živošću. On se sastoji od pažljivo osmišljene kombinacije elemenata iz različitih epoha i društvenih pokreta, uključujući art deco gipsane radove, tapete inspirisane nadrealizmom, starinske knjige i predmete i ručno oslikane murale. 

Goodtime Hotel poseduje 266 soba, predvorje koje više podseća na lounge nego na mesto gde se čekirate kada dođete na odmor, biblioteku, kafić, restoran, čak i teretanu, između ostalih, podrazumevajućih sadržaja. 

Celokupan prostor bogat je pastelnim nijansama, ali se iza svega toga samo krije želja za kreiranjem prostora koji budi dobar osećaj – uostalom, hotel je zato i dobio ime Goodtime. Inspiracija potiče iz kultnih arhitektonskih klasika Majamija kao što su hoteli The Fontainebleau i The Delano, ali i letnjih filmova 80-ih: The Flamingo Kid, Caddyshack, i Fast Times at Ridgemont High. 

Strawberry Moon restoran je, tako, inspirisan čuvenim Riva motornim čamcem iz 50-ih kombinovanim sa retro dnevnom sobom tipičnom za Majami. Podovi od izbeljenog drveta, tirkizni zidovi, nameštaj od ratana sa resama i barske stolice čine da enterijer izgleda šarmantno i razigrano. 

Spavaće sobe i kupatila dizajnirana su u istom stilu i čine savršeno mesto za odmor, punjenje baterija i pripremu za narednu avanturu. 

Foto: Instagram

Priredila: Ivana Tomić

Najnovije