Harper's Bazaar Srbija

Izgradnja bez granica: Najpoznatiji influenser građevinac pravi nova svetska čuda

Samo na kanalu National Geographic!

Sedam svetskih čuda poput piramida, Kolosa sa Rodosa ili visećih vrtova Vavilona obeležila su Stari vek. U moderno doba, međutim, svetska čuda koja oduzimaju dah niču svakodnevno i širom planete. Danijel Ešvil, jedan od najpoznatijih britanskih influensera, svojim YouTube klipovima oduševio je planetu podelivši sa svetom male tajne iskusnih građevinaca angažovanih na izgradnji velikih arhitektonskih projekata. Sada je otišao korak dalje, i za kanal NATIONAL GEOGRAPHIC pripremio šestodelni dokumentarni serijal “Izgradnja bez granica: Danijel Ešvil” koji će se od 15. septembra emitovati petkom u 21.00. Svoju neverovatnu internet avanturu Ešvil je započeo iz želje da pomogne porodici, koja se već tradicionalno generacijama bavi građevnskim radovima. Došao je na ideju da kroz serijal zanimljivih video klipova zainteresuje online publiku za ono čime se Ešvilovi bave, i da na taj način ispromoviše porodičnu firmu. I pošlo mu je za rukom. Danijela danas na njegovom YouTube kanalu prati gotovo pola miliona ljudi, a svaki klip pregleda u proseku oko 200.000 ljudi. Za producente kanala NATIONAL GEOGRAPHIC ovo je bio dovoljan povod da sa poznatim influenserom odu korak dalje i pomognu mu da umeće njegove porodice vidi ceo svet. Danijel se u emisiji pridružuje ekipama koje grade najneverovatnije građevine, od tunela i mostova do nebodera i sredstava prevoza vodom i vazduhom.

Razvijena i producirana od strane kompanije Hoff Productions, serija nas vodi u Las Vegas da istražimo stvaranje najveće sferne zgrade na svetu, MSG Sphere. U Kaliforniji, Danijel i njegov tim svojim iskustvom pomagaće izgradnju sportske arene Intuit Dome, budućeg doma LA Klipersa. U prvoj epizodi gledaoci putuju u Južnu Afriku, gde su svedoci izgradnje najvećeg afričkog visećeg čeličnog mosta Msikaba, dok je veliko finale prve sezone rezervisano za posetu kalifornijskom gradiću Santa Klara, gde će se Danijel pridružiti timu koji radi na izgradnji najvećeg aviona na svetu – Pathfinder 1. Videćemo i kako nastaje najveći prekookeanski kruzer “Icon of the Seas”, a Danijel će nas okom kamere povesti i u šetnju ispod Alpa, tunelom Brener, najvećim tunelom na svetu koji će kada bude završen povezivati Austriju i Italiju.

Uz zarazan entuzijazam Danijel svojom harizmatičnom ličnošću privlači gledaoce poput magneta u njegov svet ambicija i upornosti.

– Uvek sam verovao da u svetu građevinarstva ne postoje ograničenja za ono što možemo da postignemo. “Izgradnja bez granica” dokaz je moći i ljudske genijalnosti, i nemilosrdne težnje za pomeranjem granica. Oduševljen sam što ćemo povesti gledaoce na ovo putovanje i pokazati da uz naporan rad, odlučnost i dozu smelosti, možemo nemoguće učiniti mogućim. Ova emisija ne bavi se samo inženjerskim čudima, već svedoči o neverovatnim ljudima koji stoje iza ovih revolucionarnih projekata. Serija govori o njihovoj posvećenosti, strasti i nepokolebljivoj volji koji me inspirišu svakog dana – poručuje Danijel Ešvil, dodajući da je jedan od najvećih izazova za njega bio taj da pobedi strah od visine sa kojim se suočio tokom snimanja emisije u Africi, kada je za potrebe emisije morao da se popne na sam vrh konstrukcije mosta u izgradnji.

Foto i tekst: Promo

Najnovije