Harper's Bazaar Srbija

Kako da ne izneverite sebe u 2024?

Zlatni savet: ne očekujte od sebe previše, prebrzo!

januarski ciljevi

Januar nije samo mesec slavlja, odmora i putovanja, već je i mesec kada smo sasvim sigurno najviše optimistični i samouvereni da ćemo se ove godine zaista držati svih zacrtanih odluka. I nije kao da ne želimo, samo se na putu ostvarivanja ciljeva uvek desi… nešto.

Po našoj slobodnoj proceni, a i nakon godina iskustva u neostvarivanju svega što smo naumili, možemo da zaključimo da smo jednostavno očekivali previše od sebe u kratkom vremenskom periodu – želeli smo mnogo, a nismo bili dovoljno strpljivi i istrajni. Zato…

Ukoliko želite da manje vremena provodite uz telefon, onda…

Odredite svega sat vremena svakog dana kada ćete na mobilnom telefonu aktivirati airplane mode kako vas zaista ništa ne može ometati i skretati vam pažnju. Samo sat vremena! Za početak. Kako vreme prolazi možete da povećavate broj sati, a u tom periodu čitajte, sredite ormar uz omiljenu muziku u pozadini, prošetajte ili radite u čemu god da uživate. Ubrzo ćete se navići i uvideti da tokom udaljenosti od telefona ništa nećete propustiti. Kada budete bili spremni, možete pokušati i sa isključenim internetom tokom celog dana ili pak brisanjem aplikacije društvene mreže koja vam najviše krade vreme. Samo imajte na umu reč: postepeno.

Ukoliko želite da doživite nova iskustva, onda…

Isprobajte bolje alternative starih navika! Na primer, ukoliko se teško odričete upotrebe nikotinskih proizvoda, onda ih bar adekvatno zamenite – IQOS uređaj se pozicionira kao najbolji izbor. Podsećamo, IQOS uređaji ne stvaraju katran jer funkcionišu po principu zagrevanja duvana, a ne njegovog sagorevanja, što znači da nema ni vatre, ni pepela, ni dima, uz znatno niži nivo štetnih sastojaka. Još jedna prednost koju ističemo tiče se odsustva neprijatnih mirisa, zbog čega više ne moramo da brinemo da li će naše prisustvo nekome zasmetati.

Za sve kojima je estetika veoma važna, podršku će takođe naći u IQOS uređaju koji se može pohvaliti izuzetnim dizajnom, što ga svrstava u naše omiljene modne dodatke. Elegantan i intuitivan, lak za upotrebu i sada bez potrebe za čišćenjem (ikad!), novi IQOS ILUMA dostupan je u PRIME i ONE verziji, kao i u nekoliko atraktivnih nijansi. Uređaji u bež, zelenoj, plavoj, sivoj i pink boji, raznobojni prstenovi, omotači i futrole, ove godine će definitivno doprineti izražavanju vašeg stila. Na ovaj način, ne samo da dobijate bolju alternativu u pogledu navika, već i širi izbor gadget-aksesoara koji su sastavni deo vaše svakodnevice.

Iskoristite vreme novih tehnologija koje vam omogućava da gotovo svako iskustvo doživite na potpuno novom nivou i obogatite svoj život momentima za pamćenje!

*IQOS nije proizvod bez rizika jer oslobađa nikotin, koji izaziva zavisnost. Samo za punoletne.

januarski ciljevi

Ukoliko želite više fizičke aktivnosti, onda…

Urgentna članarina u teretani ne mora biti vaš prvi izbor, važno je da postepeno gradite dobre navike. Ovo znači više šetnji, penjanja uz stepenice, kada vremenski uslovi dozvole vožnje bicikla ili rolera, malo trčanja ukoliko je to nešto što vam odgovara. Kada se naviknete da određeno vreme u toku dana ili nedelje izdvajate samo za sebe, možete uključiti i teretanu ili grupne treninge ali samo one koje ćete rado praktikovati. Poenta bilo kog stila života koji želite da usvojite jeste da vam prija i to je jedina stvar kojom treba da se vodite.

Foto: Unsplash, PROMO

PROMO

Najnovije