Week-end vodič: Najlepše bašte u Beogradu

Savršena mesta za beg od gradske vreve

bašte

Beograd nudi pregršt prelepih bašti kafića i restorana koje su savršene za opuštanje tokom vikenda. U ovom Week-end vodiču, otkrićemo najlepše i najšarmantnije bašte u kojima možete uživati u ukusnoj hrani, osvežavajućim pićima i prijatnom ambijentu. Bilo da tražite mirno utočište ili živahno mesto za druženje, naš Week-end vodič će vas provesti kroz najbolje beogradske baste.

Madera

Restoran Madera, smešten u prelepom parku Tašmajdan, jedan je od najpoznatijih i najstarijih restorana u Beogradu. Osnovan 1937. godine, Madera se može pohvaliti bogatom tradicijom i reputacijom mesta koje pruža vrhunsko gastronomsko iskustvo. Sa svojom prostranom baštom okruženom zelenilom parka, restoran nudi opuštajući i prijatan ambijent, idealan za beg od gradske vreve. Bez obzira na doba godine, bašta Madera pruža jedinstveni spoj urbane sofisticiranosti i prirodnog mira, čineći je omiljenim mestom kako za Beograđane, tako i za posetioce grada.

Boho Bar

Boho Bar u Beogradu je popularno mesto koje se ističe svojim opuštenim boho šarmom i prijatnom atmosferom. Smješten u centralnom delu grada, Boho Bar je poznat po svojoj jedinstvenoj estetici i ugodnom ambijentu koji privlače raznoliku publiku. Enterijer bara je inspirisan boho stilom, sa udobnim jastucima, visećim stolicama i ukrasima koji stvaraju opuštajuću atmosferu. Bašta Boho Bara dodatno upotpunjuje iskustvo, pružajući gostima mogućnost da uživaju na otvorenom, okruženi zelenilom i prijatnom atmosferom grada. Njegova centralna lokacija ga čini pristupačnim kako za domaće stanovnike tako i za posetioce, koji traže autentično iskustvo u srcu Beograda.

Hyde Park

Hyde Park na Senjaku u Beogradu se ističe svojom prostranom i elegantno uređenom baštom, koja je centralni deo njihove ponude. Bašta restorana je dizajnirana sa pažnjom prema detaljima i okružena je bujnim zelenilom koje stvara oazu mira i privatnosti usred urbanog okruženja. Ambijent u bašti Hyde Parka je sofisticiran i opuštajući, idealan za sve koji traže mesto za opuštanje uz kvalitetnu hranu i piće. Uz udobne stolice i stolove postavljene pod suncobrane ili tende, gosti mogu uživati u prijatnom okruženju tokom toplih letnjih dana ili toplih večeri.

Smokvica

Restoran Smokvica, smešten na Vračaru, predstavlja omiljeno mesto među Beograđanima zbog svoje opuštajuće atmosfere i šarmantne bašte. Bašta restorana Smokvica odiše prijatnim ambijentom, punim zelenila i cveća, što je čini idealnim mestom za uživanje tokom toplih letnjih dana ili toplih večeri. Ambijent bašte je uravnotežen između rustičnog i modernog stila, stvarajući opuštajuću atmosferu za sve vrste gostiju – od porodica i parova do poslovnih ručkova i večernjih druženja sa prijateljima. Gosti mogu uživati u raznovrsnoj ponudi hrane i pića, koja obuhvata sveže pripremljene specijalitete i pažljivo odabrana vina i koktele.

Azbuka

Restoran Azbuka, jedan od prepoznatljivih kulturnih simbola u Beogradu, poznat je po svojoj autentičnoj atmosferi i gastronomskim specijalitetima. Smješten uulici Kralja Milana, Azbuka se ističe svojom šarmantnom baštom koja je omiljeno mesto mnogih. Bašta restorana Azbuka je ukrašena zelenilom i cvetnim aranžmanima, stvarajući mirnu i opuštajuću atmosferu za obroke ili piće. Ono što izdvaja Azbuku je i mural Beograda koji krase zidovi restorana. Mural predstavlja živopisan prikaz istorijskih i kulturnih simbola grada Beograda, što doprinosi autentičnom doživljaju prostora i oživljava duh ovog prelepog grada.

Sent Andrea

Smešten na zemunskom keju, restoran se može pohvaliti sa dve prelepe bašte koje pružaju fantastičan pogled na reku. Enterijer ovog restorana potpuno je uređen u morskom stilu, pa ćete čim zakoračite u njega imati utisak da ste ušli u neku intimnu jadransku konobu. Sve podseća na mediteran, atmosfera, muzika, ambijent.

Bilo da želite da pobegnete od gradske gužve ili da uživate u dinamičnoj atmosferi, beogradske bašte kafića i restorana nude savršen ambijent za svaki trenutak. Pridružite nam se u istraživanju ovih skrivenih dragulja i otkrijte gde možete provesti svoje vikend dane u Beogradu.

Foto: Instagram, Unsplash

Tekst: Natalija Kunić

Najnovije