Harper's Bazaar Srbija

Week-end vodič: 5 najboljih mesta za brunch

Gastronomsko iskustvo u Beogradu

Gotovo se svi možemo složiti da je petak najlepši dan u nedelji, jer posle njega sledi vikend. Ne postoji ništa lepše od sunčanih, neradnih dana, kada se možemo posvetiti sebi, prijateljima i porodici. Ukoliko ste ljubitelji kvalitetne hrane i dobre atmosfere, sledeća mesta za brunch u Beogradu vas neće ostaviti ravnodušnim.

Buena Vida

Doživite gastronomsko putovanje kroz Meksiko, u Buena Vidi na Novom Beogradu. Brunch se održava svake subote i nedelje, od 09:00 do 14:00 časova, a na meniju se nalazi šest probranih, meksičkih specijaliteta. Nedeljom atmosferu upotpunjuje živa muzika kubanskog benda Salsa y Punto, ples, i izuzetna energija.

Ambar

Balkanska kulinarska avantura na moderan način u Ambaru, svake subote i nedelje, od 09:00 do 13:30 časova. Prepustite se jedinstvenom degustacionom i brunch meniju, uz tradicionalna jela sa savremenim preokretom. Brunch meni je osmišnjen u tri koraka, gde možete iskombinovati meze, jelo po izboru i desert iz bogate ponude. Ono što izdvaja ovaj lokal jeste da deca do 7 godina jedu popuno besplatno, što čini ovo mesto savršeno za porodični brunch.

Homa bistrot

Prepustite se fuziji ukusa u Homa bistrot, u Nevesinjskoj 11, uz lagane melodije džeza. Brunch se održava svake subote i nedelje, od 09:00 do 12:30 časova, u vidu neograničenog švedskog stola. Ponuda menija menja se svake nedelje, kao i u odnosu na sezonu, ali kvalitet i svežina namirnica su nepromenjljiva konstanta, koja čini ovo mesto posebnim.

La Mirage

Ljubitelji mimoze, ova preporuka je za vas! Subotom i nedeljom, od 12:00 do 16:00 časova, u restoranu La Mirage u sklopu hotela Calisi, održava se jungle brunch. Uživajte u jedinstvenom spoju klasičnih jela i ekskluzivnih kreacija vrhunskih kuvara. Pored bogate ponude švedskog stola, sačekaće vas piće dobrodošlice, mimoza.

Toro Latin Gastro Bar

Uživajte u ukusima latino Amerike, svake subote i nedelje, od 09:00 do 13:30 časova. Koncept brunch-a je takav da se hrana služi po sredini stola i namenjena je deljenju. Gvakamole, poširana jaja, omleti, kesadilje, takosi, kubano sendvič, samo su od nekih jela koja vas očekuju. Na vama je da okupite dobro društvo i podelite trenutke zadovoljstva.

Foto: Promo, Instagram

Tekst: Natalija Kunić

Najnovije