Kako izgleda dan u životu jedne moderne mame otkriva Ena Luna

Brz način života, poslovne i privatne obaveze, nedovoljno vremena – žurba, žurba, žurba…

Ustanemo, spremimo dete za vrtić, pa pripreme za posao, a telefon konstantno zvoni. Stižu poruke, mailovi, notifikacije sa Vibera i WhatsAppa, a sve to dok pokušavamo da stavimo karmin u jednom potezu i obučemo haljinu za koju smo jedva dočekali ove toplije dane. 

Čini nam se kao da radni dan jedne moderne mame traje daleko duže od osam sati, koja god profesija da je u pitanju.

Upravo to je ono što prati posao instagramera, blogera, ljudi koji se bave influens marktingom, a jedna od njih je i Ena Čubrilo, poznatija kao Ena Luna.

Ena Luna je jedna od najpoznatijih srpskih blogerki, a pored posla, koji po prirodi podrazumeva prisustvo na društvenim mrežama, često deli i trenutke iz privatnog života, poput druženja sa prijateljima ili provođenja vremena sa ćerkom.

Zanimalo nas je kako izgleda jedan radni dan mame blogerke, koja pored postavljanja sadržaja na svoje društvene mreže mora da uklopi sastanke, fotografisanja, snimanja, brigu o detetu i kući, a da pritom zadrži i vreme za sebe i svoj društveni život. Kao što smo i pretpostavili, odgovor je bio – multitasking.

„Moj posao, a i svakodnevni život jednostavno zahtevaju da radim više stvari istovremeno. Dok pripremam novi post za Instagram ili video za YouTube, stižu poruke ili mailovi na koje moram da odgovorim. Huawei MatePad Pro mi sve ovo olakšava, jer mogu da pokrenem dva ili tri programa istovremeno, tako da na jednom delu ekrana odgovaram ili čitam poruke, dok na drugom pišem tekst koji želim da stoji ispod posta“, rekla je Ena Luna.

Kojom god vrstom posla da se bavimo, organizacija vremena i multitasking su ključ uspeha.

Ali naravno, ne smemo zaboraviti i na opuštanje nakon radnog vremena, koje je podjednako važno za produktivnost tokom narednog radnog dana. Odvojite barem pola sata ili sat vremena za sebe. Skuvajte kafu, omiljeni čaj, pustite muziku ili seriju koju volite i opustite se, kako biste mogli da započnete ili završite dan što opušteniji.

„Kad završim sa svim radnim i privatnim aktivnostima tokom dana, volim da pustim dobru seriju ili film pred spavanje. Koliko god dan bio stresan ili naporan, filmovi i serije mi dođu kao omiljena razonoda“, dodala je na kraju Ena Luna.

Najnovije