"Kako mogu biti srećan?" 3 opcije koje nam pomažu da osetimo šta znači sreća

Da li ste se ikad zapitali da li svoju sreću zasnivate na spoljnim faktorima? Niste jedini.

Mnogo puta očekujemo da će se dogoditi nešto dobro ili krećemo u sledeću avanturu koja će nas usrećiti, usled čega gubimo veoma jednostavne stvari, koje su u stvari, one koje nam pomažu da budemo srećni. Sreća se može različito definisati za sve, ali ono što je sigurno je da je to niz izbora, promena u našoj percepciji svega, čak i obaveza. Ako bolje razmislite, shvatićete da je sreća jednostavno u vama i na vama je kako njome upravljate. Naravno, sve se to neće dogoditi preko noći. Potreban je proces razmišljanja, pomoću tri osnovna alata koji će vam pomoći da razvijete sreću koja je u vama.

Jednostavno je, izvodljivo i najvažnije: funkcioniše.

Tri načina da sebe dovedete do sreće:

1. Procena

Postoje trenuci, pa čak i dani i meseci, kada u životu ne pronađete ništa pozitivno i to se može dogoditi bilo kome. Ali to ne znači da morate sve odložiti i čekati da se nekim čudom popravi sve što vam se ne sviđa. Svaki put kada vas preplave negativne emocije, smislite nešto malo što cenite i zbog čega se osećate dobro. To može biti nešto veoma jednostavno, poput toplog obroka ili krova nad glavom. Što više cenite jednostavnije stvari, manje ćete ubacivati negativnu energiju u svoj život.

2. Disanje

Kad ste napeti ili se osećate tužno, zaboravljate najjednostavniji i najosnovniji sastojak preživljavanja: Disanje. Pravilnim i dubokim dahom učinićete da se osećate bolje i stvari vidite logičnije. Naučite da dišete, to je definitivno nešto što će vas dovesti do vašeg najsrećnijeg ja.

3. Veza

Kad god nešto pođe po zlu, isključite se od onoga što vas muči i ostavite prostora za aktivnosti koje vas mentalno ispunjavaju. Započnite meditiranje, hodanje, čitanje dobre knjige ili smisleni razgovor sa osobom koja vas smiruje. Generalno, razmislite o tome šta vas zaista opušta, tako da svaki put kada stvari ne idu tako dobro, možete da se povežete sa onima koji vam pružaju mir i sigurnost.

 harpersbazaar.gr

Najnovije