Harper's Bazaar Srbija

4 znaka kojima je potreban privatni prostor u svakoj vezi

Neki ljudi će želeti da provedu svaki budan trenutak sa svojim partnerom. Radije bi sedeli u tišini na suprotnim krajevima kauča nego da budu odvojeni jedno od drugog jer im zajedničko vreme donosi udobnost. Ali drugim ljudima je potrebno malo više prostora. Treba im vremena za sebe ili će početi da se guše.

Evo četiri znaka zodijaka kojima je najviše od svih, potrebno vreme nasamo u vezama:

Ovan

Ovan je žestok, nezavisan znak. Navikli su da budu sami i nije im potrebno odobrenje ili potvrđivanje da bi se osećali dobro u sopstvenoj koži. U stvari, ako njihovi životi budu previše povezani sa životima nekog drugog, oni će se osećati ugušeno. Ovom znaku je potrebna sloboda da radi šta god hoće kad god želi. To ne znači da neće poštovati želje partnera ili da ne cene kvalitetno vreme provedeno zajedno. Jednostavno im treba neko vreme da bi partner počeo da im nedostaje. Ako su zajedno svaki sat u danu, onda će im postati dosadno i osetiće nemir, bez obzira koliko vole svoju dragu osobu. Ovom znaku je jednostavno potrebna raznolikost.

Vodolija

Vodolija je jedan od najnezavisnijih znakova zodijaka. Oni provode mnogo vremena sami, bilo da su u vezama ili su slobodni. Ako su sa partnerom koji zahteva previše od njih, osećaće se ugušeno. Njima je potrebna sloboda da bi se bavili sopstvenim strastima, hobijima i interesima. Potreban im je partner koji ima svoj život i koji im omogućava da oni takođe imaju svoj život. Ako se osećaju kao da su obavezni da svaki trenutak provedu sa partnerom, počeće da se ljute na nju ili njega. Počeće da se osećaju kao da je veza ili druženje naporan posao kada bi trebalo da se oseća kao privilegija. Vodolije ne traže mnogo. Samo malo vremena da se usredsrede na svoje misli i da neko vreme rade ono što žele.

Lav

Iako Lavovi žele da se osećaju kao centar vašeg univerzuma, i dobrih stvari može biti previše. Oni žele slobodu da imaju svoje prijatelje, svoje strasti, svoj život. Iako bi možda voleli da provode svaku sekundu zajedno na početku veze, neće želeti da se ovo nastavi godinama. Ne žele da njihov identitet bude tako blisko povezan sa drugom osobom. Žele da ostanu individue. Oni žele da rade svoje. Ovaj znak će biti polaskan što želite da provedete toliko vremena zajedno, ali neće želeti da ceo njihov život bude oko partnerske ili prijateljske veze. Postoje i druge stvari koje su takođe važne. Oni žele da imaju sve, ne samo vas.

Škorpija

Škorpija nisu najveća osoba za druge ljude i to se neće magično promeniti ni kada uđu u vezu. Iako žele da provedu veliki deo vremena sa svojim partnerom, potreban im je i prostor. Potrebno im je vreme nasamo da bi mogli da rade na svojim stvarima, a da ne osećaju pritisak da nekoga moraju zabavljati ili usrećiti. Škorpije uvek cene svoju samoću, svoje vreme u tišini, svoje vreme posvećeno sebi, i samo sebi. To nije sebično. To je samo ljudski.

Foto: Pexels

Tekst: M.Đ.

Najnovije