7 manje poznatih plaža na hrvatskoj obali koje će vas oboriti s nogu

Na putu do vašeg morskog parčeta raja zaobiđite Duborvnik, Split, Makarsku, pa i poznate plaže na Hvaru. Krajnje je vreme da otkrijte neko od neizvikanih mesta od kojih se mnoga nalaze među čak 1246 ostrva i ostrvca u ovom delu Jadrana. Bajkovite uvale b

Nemoguće je pomenuti najlepše plaže i mesta na hrvatskoj obali, a u istoj rečenici ne doći do Rovinja, Zlatnog rata na Braču, Zraća na Hvaru, Velog žala na Lošinju i mnogih, mnogih drugih.

Ono što Jadran na ovom delu obale dugom 1.777 kilometara, čini tako posebnim jeste spoj bogatog biljnog sveta i kristalnog čistog mora.

Na prvom mestu to su borove šume koje se protežu duž plaža, praveći kupačima prirodan hlad, ali i generalno bujna vegetacija, te brojne stene i uvale, gde možete da se osamite i isključite uz sveta bez mnogo truda.

S obzirom da je Hrvatska sa razlogom postala vrlo atraktivna destinacija koja privlači turiste iz čitavog sveta, a iz godine u godinu, sve ih je više, polako ali sigurno postaje teško pronaći one izolovane, samo vama znane lokacije.

Skrivene kutke zbog kojih smo u stanju da besciljno čamimo na graničnim prelazima, menjamo prevozna sredstva i generalno testiramo svoje strpljenje do krajnjih granica, da bismo naposletku sa olakšanjem izgovorili: Konačno, isplatilo se!

Jedno od takvih mesta su pomalo zaboravljeni Kornati, lokacija koja je bila popularna tokom ere bivše Jugoslavije, a diči se brojnim skrivenim uvalama, te važi za destinaciju idelnu za ronice.

Tu je i Šolta, ostrvo manje poznato od Brača i Hvara, nešto nepristupačnije zbog grubljeg prilaska obali, ali isto tako sa manje gužve i ništa manje prirodnih lepota. Strčanska je lokacija koju tražite ako narednih deset dana želite da čujete isključivo zvukove cvrčaka i gibajućeg mora.

Ukoliko vapite za potpunim spojem divlje prirode i mora, vaša idelana destinacija je polustrvo rt Kamenjak, koji se proteže do južnog vrha Istre. Mediteransko mirisno bilje, voćke i poljsko cveće pokrivaju niske brežuljke, dok se po obodima nižu stene.

Koja se to još manje poznate, ali ništa manje veličanstvne plaže i mesta nalaze na ovom dragocenom spisku za punjenje baterija, otkrijte u nastavku:

1. Strčanska

2. Porat

3. Dubovica

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Timotej 🇭🇷 (@timotej)

4. Kornati

5. Proizd

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Maj (@zwierzo_lekarz)

6.  Rt Kamenjak

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JURIJ • PELC (@jurij_pelc)

7. Podrače

 

Tekst: Maja Bunčić

Foto: Shutterstock

Najnovije