And Just Like That: Gde su nestali svi oni trendi restorani koje smo gledali u SATC?

“And Just Like That” je jedna od onih serija koje ili volite – ili mrzite. Možda slično kao i “Emily in Paris”. Mišljenja su podeljena i dok neko obožava svaku scenu uživajući u novim avanturama poznatih prijateljica, neko se žali što je uopšte izgubio i minut gledajući dugoočekivani SATC nastavak. 

Objektivno gledano, zaista je teško i izazovno nastaviti priču koja je započeta pre skoro dve decenije. Vreme koje je prošlo, naročito toliko vremena, donosi mnogo radikalnih promena jer u tome i jeste suština života – sve se konstantno menja. Pa ipak, neke stvari možda jesu mogle da ostanu iste ili makar slične, a u njih ne uključujemo prepoznatljiv stil Carrie Bradshaw.

Dakle, u čemu je problem?

Ako pitate fanove, seriji ne samo da nedostaje lik Samanthe Jones, već i – zabava. Životi glavnih junakinja su postali prilično dosadni, a to se ogleda u njihovim svakodnevnim navikama, temama kojima se bave, pa čak i mestima na koja idu da ručaju ili popiju piće. Onda, sasvim razumemo Mirandu što joj je dosta svega! 

Pravda za Stiva: Da li su scenaristi serije “I tek tako…” preterali i uništili jedan od najdražih muških likova iz “Seksa i grada”?

Naravno, određene godine i životno iskustvo podrazumevaju drugačiji stil života i možda je previše očekivati da se junaci serije ponašaju identično kao kada su imali oko 30 godina. Neko će to možda nazvati diskriminacijom, ali gledaocima nije baš prijatno da gledaju Mr. Biga kako masturbira, Mirandu i Che dok imaju seks ili da uopšte razmišljaju o tome kako bi se osećali kada bi videli 50-godišnjakinje, koliko god one dobro izgledale, u redu ispred noćnog kluba. Ovo je samo deo komentara na račun nastavka kultne serije. 

“Sex and the City” je osim zanimljivih, zamršenih ili predivnih priča doneo mnogo dobre mode, mnogo otkrivanja, oslobađanja i istine, ali i poglede na fenomenalne restorane koje svi mi ne-Njujorčani možemo da gledamo samo na ekranu. Setimo se samo restorana Balzac čija je hostesa postala, otprilike, najmoćnija osoba u gradu jer, ko je uspeo tamo da rezerviše sto, taj se mogao smatrati pravim srećkovićem. Sada, naše junakinje se sastaju po kantinama i kafeterijama koje su sve samo ne zanimljive i iako je to način života nama možda bliskiji, ipak nam nedostaje onaj dodir luksuza, aktuelnosti i modernosti. 

Trendi restorani, pomalo nedostižni, ali definitivno fenomenalni, samo su delić onoga što je obeležilo SATC. U njima su se naši omiljeni likovi sastajali, rastajali, imali nezaboravne dejtove, ali i one katastrofalne. U njima su se uz vino delile tajne, tračevi, dogodovštine, analizirali su se muškarci i njihovi postupci, uživalo se u svim onim uzbudljivim ženskim temama zbog kojih smo i voleli ovu seriju. 

Nije da sada to ne dobijamo, mada ne dobijamo u očekivanoj meri, samo nam prosto nedostaje makar delić starog SATC. Iako su nam jasne sve promene i adaptacije koje su morale da se dese, čini nam se da su autentičnost i duh priče ipak izostali. I uprkos tome što i dalje ne znamo da li će nastavak dobiti i drugu sezonu, iako se o tome šuška, a i lako se da zaključiti gledajući dosadašnje epizode, delom se nadamo da će autori imati sluha i da će uspeti da spoje “tradiciju” i želje fanova sa onim što je realnost sadašnjosti. 

Foto: Instagram

Priredila: Ivana Tomić

Najnovije