Black Friday tips & tricks: Najbolji saveti eksperata za mudar šoping

Vreme je za strategiju!

Pred nama je najisčekivaniji šoping dan u godini: Black Friday. Bez obzira da li ste čitave godine čekali kako biste opravdali specijalnu poslasticu koju ćete sebi priuštiti ili planirate maksimalno da uštedite na novogodišnjim poklonima tako što ćete ih sada kupiti, postoji nekoliko načina za pametno trošenje novca.

Prelazak na online kupovinu, u poslednjih nekoliko godina, postao je navika sa kojom smo se srodili. Zašto bismo beskrajno lutali od jedne prodavnice do druge, boreći se sa dugim redovima i kupcima opsednutim šopingom, kada sa samo nekoliko klikova sve to nam može stići pred kućni prag. Pogodnost i lakoća kupovine preko sajtova jednostavno se ne mogu nadmašiti.

Ove godine crni petak vraća se u velikom stilu, uvlačeći u svoje ponude još veći broj ljudi koji žele da učestvuju u događaju. To znači da će konkurencija za najbolje ponude biti žestoka, pa kako biste obezbedili sve stvari na koje ste bacili oko, biće vam potreban plan borbe.

Online kupovina samo je prvi korak. Ispratili smo savete i trikove najboljih stručnjaka za maloprodaju, koji će vam pomoći da uštedite dok trošite. Pored klasičnog, i svakako saveta broj 1, koji podrazumeva obavezno kreiranje spiska za kupovinu, kao i punjenja „korpe“ stvarima koje želite, kako biste ih rezervisali unapred, ovo su saveti kojih treba da se držite.

Kartice lojalnosti

Sa toliko mnogo prodavaca koji nude kartice lojalnosti ovih dana, nabavka jedne za Crni petak zaista bi se mogla isplatiti. Odličan su način da dobijete ekskluzivne popuste i ponude i zaradite male nagrade.

Praćenje omiljenih brendova na društvenim mrežama

Skoro svi trgovci maloprodaje i ostali brendovi ovih dana prisutni su na društvenim mrežama i maksimalno ih koriste kako bi obavestili pratioce o popustima i akcijama koje će imati za Crni petak, te ako već niste, vreme je da ih zapratite. Ne zaboravite da čekirate svoje mejlove i newsletters-e.

Taktička kupovina

Izbegavajte kupovinu u popularno vreme – poput pauze za ručak na Black Friday, već razmišljajte o jutarnjem šopingu ili onom kasno u noć.

Ne budite isključivi

Čak i ako je objekt vaše pažnje neverovatno snižen (da zvuči skoro kao da je besplatan), ipak proverite cenu artikla i kod drugih prodavaca – možda je niža ili se prodaje sa atraktivnim dodacima i bez troškova poštarine.

Produženje ugovora ili ne?

Ako se vaša ugovorna obaveza za mobilni telefon sa paketom (na primer) bliži kraju i želite da smanjite mesečnu pretplatu, istražite različite vrste ponuda pre nego što stavite potpis na produženje. (Ugovore sa avansnim uplatama karakterišu niže rate – što vam dugoročno štedi novac.)

Izbegavajte debitne kartice ako je moguće

Prevaranti su uvek tražili lake načine da zarade, a nažalost, naši bankovni računi su u ovom slučaju na udaru. Ako web lokacija nije poznata, deluje neozbiljno, čudno ili nepristojno ili ima pravopisnih grešaka – to može biti znak da je lažna. Koristite internet karticu da biste bili pokriveni.

Foto: Pexels, Profimedia

Priredila: T. M.

Najnovije