Harper's Bazaar Srbija

Ciljevi u karijeri: Kako se usredsrediti na svoju karijeru prateći efikasne korake

Mnogi od nas su se u nekom trenutku svog života našli u profesionalnom ćorsokaku. Ali šta se dešava kad postoji volja, ali nedostaju inspiracija i hrabrost? Jednostavnim načinima i ličnim naporima možete redefinisati svoje ciljeve i poboljšati profesionalnu obuku.

Pronašli smo pametne opcije koje će vas dovesti do apsolutnog profesionalnog uspeha.

1. Postavite ciljeve!

Prvi i najvažniji korak je naravno utvrđivanje ciljeva za koje ćete se boriti. Usredsredite se na ono što želite postići i zatražite to. Dobro je svaki put postaviti male ciljeve, kako biste olakšali svakodnevni život, lakše ih ispunili i ne biste se razočarali bilo kojim neuspehom. Na primer, svoje želje možete sortirati na nedelje ili čak mesece. Tako ćete laganim postizanjem svojih malih ciljeva doći do vašeg konačnog cilja. Imajte na umu da morate tačno da znate za šta želite da se borite, u suprotnom možete se zbuniti i vaši napori neće uspeti.

2. Let’s learn!

Informisanost može biti ključ vašeg uspeha. A šta podrazumevamo pod rečju informacija? Neophodno je tačno znati šta vam treba da biste postigli ono što želite. Bez obzira na vaš cilj, sve što treba da uradite je da pretražite internet i pronađete tačno ono što vam treba. Pored toga, možete se obratiti savetnicima, razgovarati sa prijateljima i poznanicima, ali i proučiti šta bi vam moglo biti korisno u vašoj karijeri.

3. Recite ne toksičnim mislima

Da li ste ikada nešto jako želeli, previše se trudili da to osvojite i ostajali na istom mestu zbog svoje negativnosti? Dakle, vreme je da to promenimo. Istraživanja sugerišu da se većina scenarija koje izmišljamo, posebno loših, nikada ne ostvari. Nema razloga da razmišljamo negativno, da ostanemo stagnirani i frustrirani. Teškoće se prevazilaze naporima i osmehom. Zbog toga treba da „blokirate“ toksične i ružne misli i mislite da to možete.

4. Društvo je dobra ideja

Za one od vas koji najbolje rade u grupi, ne volite usamljenost i zbog pandemije se osećate izolovano, možemo predložiti online grupe u kojima možete čitati i raditi sa prijateljima. Sve što treba da uradite je da pretražite internet i pridružite se bilo kojoj grupi koju želite. Prednosti su brojne jer ćete pored motivacije koju će vam pružiti drugi učenici / studenti / zaposleni imati priliku da upoznate nove ljude sa zajedničkim interesima. Treba probati!

 5. Opustite se!

Vreme će vas možda naterati da želite brze rezultate u svojoj karijeri, ali najgore što možete učiniti je panika. Dakle, dajte sebi vremena, pravilno planirajte svoje odgovornosti i postavite rokove za svoje ciljeve.

foto:Pinterest

Najnovije