Intervju godine: Meghan Markle i princ Harry otvorili su dušu Oprah Winfrey

„Da li ste ćutali, ili su vas ućutkali?“

Ekskluzivni intervju Meghan Markle i princa Harryja sa slavnom voditeljkom, Oprah Winfrey emitovan je juče, na CBS-u. Intervju je izazvao snažne reakcije birtanske javnosti, korisnici društvenih mreža nisu ostali imuni, a mnogi su šokirani detaljima koje je Meghan otkrila o životu u palati i odnosima sa članovima kraljevske porodice.

Ovo je bio prvi put da su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa govorili o svemu, od trenutka kad je Meghan postala deo kraljevske porodice, njenog braka i majčinstva pa sve do načina na koji se nosila sa jakim pritiskom javnosti i psihičkim problemima.

Intervju je trajao dva sata, a u nastavku vam otkrivamo iznenađujeće detalje iz intervjua vrednog 7 miliona dolara.

Meghan je u intervjuu otkrila šta se dogodilo kada je prvi put upoznala kraljicu

„Pre upoznavanja sa kraljicom vežbali smo naklon”. Meghan je rekla da je prvi susret sa kraljicom prošao “ugodno i lako”. „Kraljica mi je oduvek bila divna, uvek bi me podsetila na baku. Hvala bogu da nisam znala puno o njihovoj porodici i nisam istraživala, jer bi mi to napunilo glavu brigama.“

Harry i Meghan su se venčali na privatnoj ceremoniji tri dana pre kraljevskog venčanja 

“To je bio spektakl za ceo svet, a mi smo hteli nešto svoje”. Razmenili su bračne zavete pred nadbiskupom Canterburyja Justinom Welbyjem. „Niko za to nije znao. Pozvali smo nadbiskupa i rekli: ‘Ova predstava je za ceo svet, ali mi želimo da to bude samo između nas'”, rekla je u razgovoru sa Oprah Winfrey.

Meghan tvrdi da nikad nije rasplakala Kate

“Dogodilo se obrnuto. Bio je to težak dan, a nju je uznemirilo nešto u vezi haljina”, rekla je. Kate se na kraju izvinila, a Meghan je prihvatila izvinjenje iako su tabloidi ovu priču predstavili na drugačiji način.

Meghan je molila za pomoć

“Duže vreme sam ih molila za pomoć. Jednostavno nisam više htela živeti. Te misli su bile stalne, zastrašujuće i stvarne”, rekla je vojvotkinja od Sussexa. “Obratila sam se kraljevskoj porodici i rekla da moram negde potražiti psihološku pomoć. Rekla sam da se nikad nisam tako osećala (…), rečeno mi je da ne mogu, jer to ne bi bilo dobro za palatu i kraljevsku porodicu”, dodala je.

Archie nije dobio titulu princa, a u porodici se raspravljalo o boji kože nerođene bebe

Meghan je u intervjuu otkrila kako su promenili protokol kako Archie ne bi mogao postati princ. Takođe, otkrila je da su članovi porodice raspravljali o tome “koliko će koža bebe biti crna“. “To je razgovor o kojem nikad neću govoriti”, dodao je Harry.

Otkrili su pol bebe

Harry je otkrio da očekuju devojčicu. “Imati dečaka i devojčicu, možemo li želeti više?”, rekao je s oduševljenjem princ Harry.

Harry je shvatio da se “istorija ponavlja”

Situacija sa Meghan podsetila je princa na to kako je prošla njegova majka Diana. 

“Moja najveća briga bilo je to što sam video da se istorija ponavlja. Ali ovo je daleko opasnije.“ rekao je.

Harry je otkrio kako ne bi mogao da napusti porodicu da nije bilo Meghan 

“I ja sam bio zarobljen, ali nisam video izlaz. Zarobljen, kao ostatak moje porodice. Moj otac i brat su zarobljeni. Oni ne mogu otići i žao mi je je zbog toga”, rekao je.

Kraljevska porodica je ukinula finansiranje početkom 2020. 

U početku su se oslanjali na nasledstvo koje je Harry dobio od princeze Diane. “Bez toga nikad ne bismo mogli ovo učiniti. Znala je šta će se dogoditi i osećao sam njenu prisutnost tokom celog ovog procesa”, rekao je Harry.

Harry je progovorio i o odnosima u porodici

Rekao je da je sa kraljicom u dobrim odnosima i da nikada nije skrivao od nje da želi da napusti kraljevsku porodicu, ali da su se on i William “udaljili”. Takođe je rekao, da je Charles u jednom trenutku prestao da odgovara na njegove pozive. 

Meghan tvrdi da žali samo zbog jedne stvari

Meghan je bila iskrena: “Žao mi je što sam im verovala kad su rekli da ću biti zaštićena. Verovala sam u to”, rekla je. „I sada smo na drugoj strani, zapravo smo ne samo preživeli, već i napredujemo. Ovo je čudo. Mislim da su se dogodile sve one stvari kojima sam se nadala.”

Princ Harry i Meghan Markle su detaljno opisali ‘Nevidljivi ugovor’ između britanskih tabloida i kraljevske porodice

„Postoji nivo kontrole straha koji postoji generacijama“, rekao je Harry. Tabloidi imaju puni pristup kraljevskoj porodici, a u zamenu o njima pišu samo pozitivne stvari. “Boje se da će se tabloidi okrenuti protiv njih”. 

Buckinghamska palata još uvek nije komentarisala navode zbog kojih je britanska javnost podeljena. Program je u celosti emitovan na britanskoj televiziji u ponedeljak uveče, što je izazvalo ogromnu reakciju na društvenim mrežama.

foto:harpersbazaar.com

 

Najnovije