Harper's Bazaar Srbija

Kafe u stilu Wesa Andersona u Melburnu

U Melburnu je otvoren The Budapest Cafe sa enterijerom dizajnerskog studija Biasol, inspirisan estetikom filma „The Grand Budapest Hotel“ reditelja Wesa Andersona.

Zagasite boje, poput starog fotografskog filma, lučne strukture, stroga simetrija i karakteristična retro estetika – dizajn studija Biasol ukrasio je enterijer kafića u duhu filmova američkog reditelja.

Kafić Budapest nije prvi projekat dizajn studija Biasol: ranije je dizajniran istoimeni lokal u Kini, u glavnom gradu provincije Szechuan Chengdu, a ovog puta uradili su novi projekat u njihovom rodnom gradu, Melburnu.

„Naš dizajn se oslanja na Andersonove razrađene, nezaboravne magične svetove kako bi stvorili ugostiteljski objekat neobičnog karaktera i neobične atmosfere“, kaže osnivač Jean-Pierre Biasol.

„Inspiraciju smo takođe crpeli iz njegove ljubavi prema simetriji i hirovitom pejzažu, živahnoj, nostalgičnoj paleti i osećanjima koja ispunjavaju njegov film ‘Hotel Grand Budapest'”.

Enterijeri su dizajnirani u karakterističnom asortimanu boja Wesa Andersona “ružičasto-beli slez”, koji se kreće od svetlih nijansi na zidovima do bogate terakote na tapaciranom nameštaju. Na obodu hodnika od 94 kvadratna metra nalaze se mekane polukružne sofe, a dugačak šank zauzima središte prostorije. U blizini zida u polukružnoj niši nalazi se radno područje.

Zidovi su ukrašeni stilizovanim stepenicama koje ne vode nikuda. „Sa svojom bogatom paletom i neobičnim dizajnom, novi kafić postaće novo pomodno odredište Melburna, pozivajući posetioce da iskuse opuštenu atmosferu“, kaže dizajner.

dezeen.com

Najnovije