Harper's Bazaar Srbija

Kako će kraljevska porodica ove godine proslaviti najneobičniji Božić

Božić je jedan od najomiljenijih praznika britanske kraljevske porodice.

Tradicionalno je ovo vreme kada se svi mogu okupiti za velikim stolom i u toploj atmosferi i razgovarati o svemu onome za šta nisu imali vremena proteklih godinu dana.

Svi članovi kraljevske porodice praznike provode u Sandringhamu, kraljevskom imanju u Norfolku. Čak je i sama proslava strogo podređena pravilima. Elizabeta II troši oko 40 hiljada dolara svake godine na poklone namenjene ne samo rođacima, već i svim zaposlenima u palati. Sami članovi kraljevske porodice razmenjuju male zabavne poklone koji ih ovih dana mogu dodatno razveseliti.

Dakle, prvi poklon Meghan Markle, uručen kraljici, izazvao je smeh njenog veličanstva. Međutim, ove godine se sve ovo pokazalo nemogućim. Pandemija koronavirusa primorala je kraljevsku porodicu da se prvi put nakon dužeg vremena povuče sa porodičnih skupova. Vlada Velike Britanije izdala je zabranu okupljanja tokom prazničnih dana. Kraljica ima četvoro dece i osmoro unučadi, od kojih šestoro već ima svoje porodice – naravno, iz bezbednosnih razloga takva okupljanja se ni u kom slučaju ne mogu organizovati.

Elizabeta II i princ Filip odlučili su da za Božić ostanu u Vindzoru. Oni su u službenoj rezidenciji već nekoliko meseci izolovani sa uskim krugom zaposlenih: i ovi radnici će morati da ostanu u palati, neće moći da idu svojoj porodici. Princ Charles i njegova supruga proslaviće praznik na svom imanju u Gloucesteru, ali Kate Middleton i princ William mogu ovo vreme da provedu sa porodicom vojvotkinje. Carroll i Michael Middleton rado će ugostiti svoju ćerku, njenog supruga i troje unučadi. Princ Harry prvi put će na Božić biti u drugoj zemlji: zajedno sa Meghan Markle, već je počeo da ukrašava svoj dom u Montecitu.

 harpersbazaar.ru

Najnovije