Harper's Bazaar Srbija

Kako upakovati novogodišnje poklone?

Nova godina nam se približava, a praznično raspoloženje je već odavno na vratima. Možda su uslovi proslavljanja malo drugačiji, ali to nije razlog da svoje najdraže ne obradujemo poklonima.

Verujemo da već imate spisak poklona za sve koje volite, jedino nismo sigurni kako ćete te male znake pažnje upakovati. Kada pokloni imaju lični pečat onoga ko ga poklanja, tek tada imaju poseban značaj i vrednost.

U aktuelnoj situaciji mnogi imaju vremena na pretek, te je pravi čas da se zabave i probude svoju kreativnu stranu. Ukrasna kesa je jednostavna i praktična, ali je kliše i ne ostavlja naročit utisak. Svojeručno upakovani pokloni, začinjeni ljubavlju, sa iskrenom i intimnom čestitkom oduševiće svakoga!

Par je koraka od ideje do realizacije, a potrebna vam je samo volja i nešto ukrasnog papira i traka.

Ove godine su popularni prirodni ukrasi za jelku i pakovanje poklona. Kolutovi narandže i limuna nisu samo sastojci za osvežavajuće napitke, već i kreativni ukrasi. Da bi misija bila uspešna, ne zaboravite da lepo upijete tečnost iz kolutova ili ih isušite u rerni.

Takođe, prirodne tkanine mogu biti veoma interesantne pri pakovanju. Nakon otvaranja poklona, one imaju višestruku namenu što je veoma ekološki i praktično. Šišarke, zimzelene grančice drveća, suvo lišće i štapić cimeta uz najobičniji konopac daju sofisticirano pakovanje, bez mnogo drečavila i kiča. Čak i listovi starih novina mogu da posluže kao idealan papir za motanje.

Ne zaboravite da darovanje simbolizuje poštovanje i ljubav. Bacite pogled na našu galeriju i pronađite inspiraciju za pakovanje paketića!

 Foto: pinterest.com

Najnovije