Kako da razlikujete kvalitetne od nekvalitetnih proizvoda?

Ono što vrhunske proizvode razlikuje od prosečnih najčešće nije cena, već očigledna jedinstvenost i neosporan kvalitet.

Ako ste ikad probali beluga kavijar onda znate da se od ostalih razlikuje po delikatnom ukusu koji izaziva eksploziju zadovoljstva na našim nepcima ili da se Louboutain salonke sem crvenog đona od ostalih izdvajaju neverovatnom udobnošću – samo na njima možete da stojite 16 sati, a da vas ne zabole noge. Iako luksuzne stvari u najširem smislu ne zadovoljavaju naše egzistencijalne potrebe, već pružaju udobnost i estetsko uživanje, osećaj koji ponekad izazivaju zna da bude neverovatno dobar. 

Luksuz najčešće asocira na raskoš, sjaj, bombastičnost, ekskluzivnost, a zapravo ne mora da bude tako. U svetu gejmera, programera i grafičkih dizajnera, na primer, kada vrhunski profesionalci govore o luksuzu, oni podrazumevaju nešto što je kvalitetno, jednostavno za korišćenje, elegantno, jedinstveno i atraktivno – sve ono po čemu se jedan originalan proizvod razlikuje od ostalih na tržištu. 

Dok bi se možda luksuznim smatrao miš napravljen od čistog zlata ili tastatura optočena dijamantima, za one koji žele da postižu izvaredne rezultate u svom poslu, računari i računarska oprema sa najbojim performansama preka su potreba. 

I baš kao što iskričava blistavost dijamanata budi osećaj zadovoljstva kod žena koje uživaju u dragom kamenju ili vožnja Ferrarija osećaj superiornosti kod muškarca, kod profesionalnog gejmera ili vrhunskog dizajnera beskrajan osećaj oduševljenja izaziva tipkanje po Logitechovoj tastauri. 

Švajcarska firma Logitech predstavila je čak tri nova člana svoje poznate MX Master serije – bežičnu tastaturu MX Mechanical u punoj veličini i njenu mini varijantu MX Mechanical Mini, kao i bežičnog miša MX Master 3S.

Novi članovi Logitechove MX Master serije, miš MX Master 3S i bežične tastature MX Mechanical i MX Mechanical Mini pomažu vrsnim kreatorima digitalnog sadržaja da uživaju u svakom trenutku kreativnog procesa.

Osetite značajnu razliku pod prstima s novom mehaničkom tastaturom MX Mechanical – prvom takvom iz Logitechove MX serije, čak i ako niste profesionalni gejmer ili dizajner.

Šta je ono po čemu se izdvajaju od svih drugih, ikad napravljenih?

Logitechova Master serija doprinosi kvalitetu sadržaja svojim naprednim vrhunskim performansama koje imaju za cilj povećanje produktivnosti i preciznosti prilikom tipkanja i praćenja raznovrsnog sadržaja.

– Postoji rastuća zajednica programera i kreativaca koji su se zaljubili u mehaničke tastature igrajući igrice, a sada žele isti osećaj preciznosti i kontrole imati i pri svakodnevnom radu, kaže Tolya Polyanker, upravnik Odseka za kreativnost i produktivnost MX serije pri Logitechu i dodaje: “MX Mechanical kombinuje najbolje od oboje – Logitechovu ekspertizu gaming tastatura s potpisom izvrsnosti MX Master serije.”

Tastature MX Mechanical i MX Mechanical Mini nude najnoviju generaciju niskoprofilnih mehaničkih prekidača, a taktilni model prekidača (smeđi) čini je najtišom Logitechovom mehaničkom tastaturom ikada s neverovatno udobnim osećajem pod prstima.

Tastature su dizajnirane s dvobojnim poklopcima za tipke s ciljem optimizacije perifernog vida. Pametno pozadinsko osvetljenje, podesivo u šest opcija, automatski se prilagođava trenutnoj svetlosti ambijenta i isključuje se kada nije potrebno, radi pametne potrošnje baterije.

Kako bi što bolje zadovoljio potrebe vrsnih dizajnera i iskusnih kreativaca, miš MX Master 3S ima optički senzor (razlučivost od 8.000 DPI) koji pruža praćenje na skoro svakoj površini, uključujući staklo, i nudi brži tok rada s monitorima visoke rezolucije.

Klikovi su sada 90 odsto tiši u poređenju s prethodnom verzijom miša MX Master 3, a zadržavaju isti zadovoljavajući osećaj preciznosti tako da se možete usredrediti na svoj rad, a ne na buku.

MX Master 3S sadrži scroll dugme MagSpeed Electromagnetic™ koji prolazi kroz 1.000 redova u jednoj sekundi, bočno dugme za pomicanje za bržu horizontalnu navigaciju i jedinstveni ergonomski oblik idealno formiran za pružanje udobnosti tokom višesatnog rada.

Tastature MX Mechanical i MX Mechanical Mini i miš MX Master 3S kompatibilni su sa softverom Logi Options+, od sada u potpisu Bete. Korisnici mogu prilagoditi funkcije pojedinih tipki prema vlastitoj želji, koristiti unapred definisane ili stvoriti vlastite profile specifične za aplikaciju, prilagoditi brzinu praćenja, odabrati efekte pozadinskog osvetljenja i još mnogo toga kako bi optimizovali svoje vreme provedeno za računarom.

Sva tri proizvoda, opremljena s bežičnim tehnologijama Bluetooth i vlastitom Logi Bolt za pouzdanu, sigurnu vezu, mogu se povezati sa do tri različita uređaja i kompatibilni su sa različitim operativnim sistemima (Windows, macOS, iPadOS, Android, Chrome OS i Linux).

A ako ste ekološki osvešćeni, a podrazumeva se da jeste, znajte da su proizvodi iz Logitecha pomno osmišljeni kako bi pružili izvrsno korisničko iskustvo uz minimalan uticaj na okolinu, a tastature MX Mechanical i MX Mechanical Mini dizajnirane su s ciljem podizanja kvaliteta naše budućnosti.

Značajan udeo plastičnih delova tastatura izrađen je od reciklirane plastike (PCR) – 45 odsto kod MX Mechanical i 47 odsto kod MX Mechanical Mini. Pored toga, aluminijsko kućište tastatura izrađeno je od aluminijuma s niskim udelom ugljenika i proizvedeno iz obnovljivih izvora energije, a ne iz fosilnih goriva kako bi se smanjila proizvodnja ugljendioksida. MX Master 3S miš takođe je izrađen od PCR plastike – 27 odsto kod grafitnih modela i 22 odsto kod svetlo sivih.

Svi Logitechovi proizvodi, uključujući MX Mechanical, MX Mechanical Mini i MX Master 3S, sertifikovani su kao karbon-neutralni. Kada kupite Logitechov proizvod, ugljični otisak tog proizvoda smanjen je na nulu u svrhu podrške šumarstvu, obnovljivim izvorima energije i zajednicama koje su pogođene klimatskim promenama.

Logitech podstiče sve korisnike da slede svoje strasti osmišljavajući nova iskustva, kako bi svako mogao još više da stvara, postiže u poslu i životu i što je vrlo važno – da pritom uživa sve vreme.

Tekst: Promo

Fotografije: Pexels, Promo 

 

 

 

 

Najnovije