Na Belom dvoru održano Kérastase veče za pamćenje

Kako izgleda kada jedan luksuzan brend iz sveta lepote demonstrira moć svojih proizvoda kroz vrednosti koje neguje, prikazao nam je najglamurozniji Lorealov tim: Kérastase!

Brend Kérastase predstavio je u utorak, 14. juna, svoju novu liniju nege kose muškaraca – Genesis Homme – kompletan luksuzni asortiman protiv opadanja kose za novu generaciju muškaraca.

Brojne poznate ličnosti i gosti iz sveta medija, na samom startu leta imali su priliku da prošle nedelje prisustvuju događaju sezone: otkrivanju nove linije za negu kose iz bogatog i inovativnog Kérastase sveta.
Kérastase nam je sa ponosom predstavio luksuzan proizvod za negu kose za novu generaciju muškaraca. Linija Genesis Homme nadovezuje se na uspeh prethodno predstavljene ženske linije Genesis, koja se baš kao i Genesis Homme uspešno bori protiv opadanja kose.

Zahvaljujući modernoj tehnologiji i pažljivo odabranim sastojcima, te kao i uvek kada je u pitanju ovaj čuveni francuski brend – proverenom kvalitetu, Kérastase nas je uveo u Genesis Homme svet na visokom nivou, podižući lestvicu visoko ne samo u svetu beauty proizvoda, već i načina njihove prezentacije.
Na samom ulasku u Beli dvor dočekao nas je impozantan parking koji se sastojao od veličanstvenih Porshe vozila, svetski poznatog sinonima za luksuz i kvalitet u svetu moto industrije, te je savršeno jasno da je baš ovaj brend pružio podršku Kérastasu.

Na predstavljanju nove linije, Kérastase je okupio važne zvanice u okviru romantičnog kompleksa Belog dvora, a među zvanicama između ostalih su se našli i Nikola Rokvić, Petar Benčina i Tamara Dragićević, Ena Luna, Zorana Jovanović, Brana Antovic Aleksić, Una Krlić, Strahinja Jovančević i Maria Onisiforou, Nino Čelebić i pored mnogih drugih, učinili su ovo veče magičnim.

Na samom ulazu sačekala su nas nasmejana i dobro poznata glumačka lica, na pomen čijih imena se u bioskopima i pozorištima traži karta više. U pitanju su naravno, Petar Benčina i Tamara Dragičević, koji su svojim prisustvom dali su podršku ovom prestižnom brendu, koji se sa novom linijom posvetio problemu opdanja kose na jedinstvenom, visokom nivou koji je sinonim za brend Kérastase.

Dve linije Genesis i Genesis Homme dele retke i luksuzne zajedničke sastojke, poput Aminexil-a, koji na pravi način rešava izazov opadanja kose. Njihovi mirisi su takođe povezani – da bi uhvatili hrabri, optimistični duh asortimana, ali dovoljno prepoznatljivi da odgovore na specifične želje i poglede svakog pola.

Za oba pola, opadanje kose se dešava iz korena zbog spoljašnjih faktora kao što su stres i ishrana u kojoj nedostaju odgovarajuće hranljive materije.

Dualni pristup ove linije koristi  Kérastase  naučna dostignuća da se uhvati u koštac sa dva glavna uzroka opadanja kose sa naprednim aktivnim sastojcima, dajući trenutne rezultate za povećanje volumena i dugoročne prednosti rasta.

Nismo ostali ravnodušni na Tamarinu nikad dužu, lepšu i bujniju kosu, te smo sa glumicom porazgovrali na temu nege i odabira proizvoda iz ovog domena. Glumica nam je otkrila kako joj je kod odabira kvalitetnog proizvoda za kosu važno da sastojci nisu agresivni, da kosa bude nahranjena iznutra, te da se lako raščešljava i oblikuje.

Moj posao neretko zahteva invanzivniji pristup oblikovanju kose, a brzina kojom se krećem kroz obaveze tokom dana i potrebu za negom koja ne oduzima suviše vremena. Zato biram provereno, a to je Kerasts Genesis“, obrazložila je poznata glumica.

I upravo linija Kérastase Genesis donosi formulu koja agresivne sastojke zamenjuje onim na bazi prirodnih jedinjenja, vraćajući kosi prirodni balans, negujući kožu glave i skalp, ne bi li dlaka rasla zdravo iz samog korena, što je osnovni preduslov za zdravu kosu iznutra, a blistavu i bujnu spolja, baš kakvu ima Tamara.
Međutim, bez obzira na negu, opadanje kose može da se pojavi u svakom trenutku života, uzrokovano spoljnim fakotrima poput stresa, te unutrašnjim popout hormona i genetike, a pogađa oba pola.

U glumačkom poslu spoljni faktori kao što je nešto invanzivnije tretiranje kose zarad kostima, neminovan su deo naše profesije, te ova stavka svakako utiče na samo ponašanje kose. Opadanje kose genralno je potpuno prirodna pojava koja se dešava u skladu sa godišnjim dobom, ali isto tako može biti vezana za hormonske promena tokom trudnoće kod žena recimo ili sa godinama kod muškarca, te mi je drago što je Kérastase izabacio liniju  Genesis i Genesis Homme“, otkrila je glumica.

Tamara nam je otkrila i kako posmatra situaciju kada je neophodno da promeni izgled ili dužinu kose zarad uloge.
“Promena izgleda i kompletnog imidža sastavni je deo našeg posla, koji mahom pomaže da lakše uđete u ulogu i saživite se sa njom. Sve zavisi od vašeg pogleda na situaciju. Za izlazak iz komfor zone potrebna je hrabrost, ali naposletku rezultat je uvek pozitivan“, kaže lepa glumica.

Nakon prijatnog beauty razgovora sa našom poznatom glumicom pridružili smo se ostalim gostima u bašti Belog dvora, gde nas je dočekao svečano postavljen sto, violinistkinja koja je nežnim notama upotpunila bajkoviti ambijent, u savršenom spoju sa DJ-om koji je podizao atmosferu modernim miksovima. Još jedan odličan sinonim za spoj tradicionalnog i modernog, kao neminovne garancije za uspeh. Potom je usledilo svečano predstavljanje nove Kérastase linije Genesis Homme.

Ivana Manojlović, direktorka profesionalne divizije za Srbiju sa mnogo uzbuđenja i ponosa ispričala nam je pojedinosti o ovom u najmanju ruku posebnom, a svakako luskuznom proizvodu za kosu, ali i zašto je 2022. važna godina za Kérastase.

“Naša misija i vizija su da pružimo najbolje za one koji biraju naš brend. Za nas je ovo godina inovacija, koju smo počeli sa uspešnim lansiranjem Chroma Absolu linije, a danas na sredini godine lansiramo Genesis Homme, što je i razlog zašto smo se večeras okupili. Ekskluzivno lanisranje Fusio Dose koje se smatra jednom od najpoznatijih Kérastase usluga, očekuje se u drugoj polovini godine”, otkrila je Ivana Manojlović na čije reči se nadovezala predstavnica brenda Ana Tomić, Junior Product Manager za Kérastase, upoznavši nas podrobnije sa novom Genesis Homme linijom. 

Konstantno pomeranje granica očigledno je postalo sinonim za L’Oreal tim koji nam je priuštio veče za pamćenje, na koje nisu ostala imuna ni mnoga poznata lica. 

“Prelep događaj, nisam očekivao da će biti tako zanimljivo i otmeno. Posebno mi se svideo taj spoj tradicionalnog – Beli dvor i modernog – Kérastase. Izneverio bih duh muškosti u sebi  ako ne bih spomenuo i strastvenu kolekciju Poršea 911 koji su nas dočekali na ulazu u zdanje Belog dvora”, rekao je naš reprezentativac u skoku u dalj Strahinja Jovančević, koji je glamurozno veče ispratio u društvu svoje lepše polovine, grčke atletičarke Marie Onisiforou.

Povodm Genesis Homme linije koja koristi naučna dostignuća da se uhvati u koštac sa dva glavna uzroka opadanja kose sa naprednim aktivnim sastojcima, kao i o “tabu” temi opadanja kose kod muškaraca porazgovarali smo sa Strahinjom.

“Iskreno, mislim da je gubitak kose sve manje tabu tema i da se sve više priča o tome, ali što je važnije, radi se na tome. Ako se sve više muškaraca odlučuje na invazivne metode kao što je presađivanje kose, onda je to sigurno znak da nije više tabu tema, i da je sve više i da će biti sve više onih muškaraca koji hoće jednostavnije rešenje, a to je profesionalna nega kose koje Kérastase verujem može da zadovolji. Bitno mi je da su u pitanju kvalitetni i provereni sastojci, po mogućnosti što prirodniji, jer kao što vodim računa o svom telu koju hranu i tečnost unosim u sebe tako vodim računa o koži i kosi. Ne zaboravimo, koža kao naš najveći organ apsorbuje mnoge stvari iz spoljašnjosti, s toga se zaista trudim da vodim računa i ovom segmentu”, bio je iskren naš uspešni atletičar.

U Kérastasu su nam otkrili šta zapravo pokreće opadanje kose kod muškaraca i koji su glavni sastojci njihove Genesis Homme linije na koju su do te mere ponosni.

Kosa opada iz korena

Pramenovi gube učvršćenje u korenu, što dovodi do manjeg broja dlaka na glavi, često stvaraju vidljive promene na kruni i liniji kose.

Stanjivanje vlasi

Pojedinačne dlake gube debljinu, stvarajući finiji osećaj i mlohav izgled, što otežava oblikovanje kose.

Šta pokreće opadanje kose kod muškaraca?

50-100 dlaka padaju prirodno svaki dan. Ali više od toga je preterano.
Postoji nekoliko faktora koji doprinose ubrzanju.

Spoljni faktori: UV zraci ili zagađenje, izbor načina života kao što je upotreba duvana i neadekvatna ishrana

Unutrašnji faktori: Genetski mehanizmi i hormoni mogu uzrokovati da se folikuli dlake smanjuju kako koža glave stari. Vremenom se normalna kosa zamenjuje istanjenom kosom kako se prečnik vlasi smanjuje. Ovo uzrokuje da kosa izgleda ređa i manje gusta, sa smanjenjem sjaja, mekoće i snage.

Tri ključna sastojka udružena su da pruže muškarcima najbolji mogući rezultat za zgušnjavanje i sidrvanje kose

KREATIN

Sintetisan iz esencijalnih aminokiselina, ovaj molekul se prirodno proizvodi u telu. Kreatin pogoduje stvaranju elektrostatičkih veza u korteksu kose, pomažući da se obnovi i ojača njena struktura iznutra.

KOREN ĐUMBIRA

Korišćen kao preparat za zdravlje i lepotu hiljadama godina, đumbir je tropska trava koja potiče iz Azije. Genesis formule uključuju đumbir sa Madagaskara, dobijen ekstrakcijom CO2, procedurom zelene hemije. Sastojak je poznat po svom zaštitnom dejstvu od spoljašnjih agresora.

AMINEKSILⓇ

Dodat u Serum Anti-Chute Fortifiant u koncentraciji od 1,5%, ovaj aktivni sastojak je dokazao svoju efikasnost u sprečavanju gubitka kose. Amineksil inhibira stvrdnjavanje kolagena oko folikula dlake – fenomen povezan sa prekomernim opadanjem kose. Ovojnica ostaje gipka, omogućavajući kosi da se sigurnije učvrsti u korenu kose  i olakšava unos esencijalnih hranljivih materija u luk.

Pred kraj večeri za oko nam je zapala još jedna dama sa zavidnim izgledom kose – spisateljica i žena od ukusa, Jasmina Šupeljak, te smo o ovoj spektakularnoj večeri i kosi kao njenoj vodećoj  temi “nezi kose” popričali sa ovom poznatom Beograđankom.

Kérastase tim, uvek pomera granice! Eklektičan glamur, tako zovem događaje sa neuštogljenom, prijatnom a glamuroznom atmosferom! Videti sve te divne ljude na jednom mestu uz predivnu muziku, gastro fantaziju i fenomenalna vina… Predivno! Kada je u pitanju sama tema večeri mislim da su muškarci u mnogo većem “problemu”, žene imaju više prostora za razne “trikove”, koji muškarcima nisu dostupni, zato je bitno da postoji pristup nege poput Genesis Homme koji će im biti spas. Lično ja sam godinama korisnica Kérastase proizvoda, a moja kosa je moj zaštitni znak. Prvo što primetim kod žene su njen pogled i kosa. Redovno se šišam i negujem kosu, podjednako kao i lice. Volim da se našalim i da kažem da sam kao Samson – u mojoj kosi je moja snaga”, bila je iskrena Jasmina Šupeljak.

Za sam kraj u duhu glamurozne večeri izdvajamo i jednu posebnu glamuroznu stavku po pitanju Kérastase Genesis Homme linije, koja nam se posebno dopala.

Naime, svaki Genesis Homme  proizvod nudi vam prošireno iskustvo, jer sadrži QR kod koji menja pravila igre kako bi produbio put do punije i zdravije kose. Za stiliste i klijente koji žele više od svog iskustva protiv opadanja kose, proizvodi Genesis Homme su opremljeni KR kodom na pakovanju. Veza ugrađena u kod vodi do detaljnijih informacija o proizvodu, uključujući potpuno transparentne detalje o sastojcima i pakovanju, kao i preporučene rutine, savete za negu kose i profesionalne savete.

* Kérastase je profesionalna, luksuzna nega za kosu. Osnovan 1964. u Parizu u okviru L’Oréal grupe, Kérastase je prisutan u najboljim frizerskim salonima širom sveta noseći sa sobom principe savršeno negovane kose, dijagnostiku, personalizaciju, luksuzne rituale i profesionalnu razliku.

Negovana kosa je osnova Kérastase brenda koji svojim inovacijama i ove godine ide van granica samih proizvoda do suštine načina na koji se ophodimo prema kosi.

Tekst: Maja Bunčić

Foto: Aleksandar Crnogorac, Promo
 

Najnovije