Harper's Bazaar Srbija

Na koje znake će retrogradni Merkur imati najviše uticaja

Još jedan retrogradni Merkur je pred nama!

Retrogradno kretanje Merkura započinje 30. januara i svi će osetiti efekte ovog uznemirujućeg tranzita.

Retrogradno kretanje planeta znači njihovo kretanje unazad, a ovaj aspekt često donosi probleme, prepreke, izazove, vraćajući senke prošlosti i neželjene vibracije. Tokom retrogradnog perioda važno je usporiti i ponovo proceniti put kojim idete. Retrogradna faza planeta odvija se u ciklusima – za svaku planetu kretanje je različito, a Merkur ima najjači uticaj u retrogradnoj fazi. Nemojte se iznenaditi ako tokom retrogradnog perioda postanete osetljiviji, stidljiviji i nesigurniji. To je period u kojem ćete biti stavljeni na test, ali ćete istovremeno na teži način naučiti važne životne lekcije.

Prva retrogradna planeta 2021. godine je retrogradni Merkur u znaku Vodolije od 30. januara do 21. februara. Na početku svoje vladavine, ovaj retrogradni Merkur će vas prvo nadahnuti, a zatim odvesti u polje neizvesnosti. Očekuju vas poteškoće u izražavanju osećanja i možda ćete se naći u ulozi žrtve, a životne situacije postaće sve teže kontrolisati. Možda želite da budete sami i povučete se u svet svojih misli. Očekuju vas poteškoće i strahovi što se tiče posla i novca, ali nemojte odustati od svojih ciljeva. Astrolozi preporučuju da tokom ovog perioda ne kupujete telefone, računare, televizore ili kućne uređaje jer su moguće komplikacije i nedostaci u polju tehnologije.

Takođe, odložite važne odluke do kraja februara. Budite oprezni – možete gurnuti tajne ispod tepiha, ali one će se uskoro pojaviti na površini. Stoga, budite iskreni i otvoreni jer koliko god istina bila bolna, doneće vam više blagodeti nego laži.

Na koje znake će retrogradni Merkur imati najviše uticaja otkrivamo u galeriji fotografija.

Najnovije