Harper's Bazaar Srbija

Kako da napravite najbolje noćne fotografije ikad – uz pomoć mobilnog telefona

Najbolje stvari se dešavaju kada padne mrak, ali napraviti fotografije koje će ih verno prikazati nije nimalo lako. U današnjoj kulturi najrazličitijih izazova (na društvenim mrežama) koje želimo da ispratimo, noćna fotografija tako postaje ultimativni trend – svako od nas želi da bude baš ta osoba koja će uspeti da postigne kvalitet i jasnoću snimaka kao na dnevnoj svetlosti. 

Noćna fotografija je moćna i tajanstvena, duboka i prosto spektakularna. Efektna i izbalansirana kombinacija svetlosti i tame u nama budi fasciniranost i želju da otkrijemo šta se to krije iza, u tom obasjanom mraku – a mogućnosti su zaista beskonačne.

Uhvatiti trenutak u prigušenoj svetlosti gotovo je nemoguće bez adekvatne kamere, ali dobra vest je da nećete morati da koristite profesionalnu opremu – sve što vam je potrebno za kreiranje nezaboravnih snimaka čak i u mraku sada možete pronaći u svom mobilnom telefonu.

Jedan od najvećih aduta nove Samsung Galaxy S22 serije upravo je Nightography kamera sa kojom noći postaju fantazija!

Bolja, profesionalna kamera modela Samsung Galaxy S22 i S22 Plus poseduje veliki senzor koji uvećava piksele da bi što više svetla bilo uvučeno, dok staklo za jasnu sliku ublažava blještanje sočiva – sve to kako bi noćne fotografije i video-zapisi bili jasni kao da su slikani po danu. Oduševiće vas snimci koji su izuzetno kvalitetni i živopisni, bez obzira na to da li su nastali pod suncem ili pod zvezdama.

Ali, neće samo noćna panorama grada izgledati spektakularno – revolucionarna unapređenja zadnje kamere i kamere za selfi omogućavaju kreiranje portreta i autoportreta neverovatnih boja i detalja i u uslovima slabe osvetljenosti. 

Samsung Galaxy S22 Ultra čini da vaša noć bude još spektakularnija – ali i zauvek ovekovečena, na najverniji način. Zahvaljujući masivnim senzorima i pomeranju piksela, ovaj telefon ima do sada najsavremeniju profesionalnu kameru, zbog čega se može smatrati moćnom profesionalnom opremom upakovanom u ručni uređaj, koji omogućava noćno snimanje bez narušavanja kvaliteta. Sada je moguće iskoristiti lepotu svih noćnih prizora uz senzor za velike piksele koji, koristeći više svetlosti, kreira prizor koji podseća na filmski set. S druge strane, staklo i sočiva za super jasnu sliku smanjuju odbljesak te dobijamo jasne, svetle kadrove.

Ljubiteljima video-zapisa, Galaxy S22 Ultra omogućava snimanje od sumraka do svitanja i pruža uvek iste, zapanjujuće jasne detalje, zahvaljujući automatskom podešavanju brzine kadrova koje detektuje količinu svetlosti i u slučaju potrebe aktivira onu optimalnu. Prosto, svako svetlo je dobro svetlo sa Samsungovom Nightography kamerom.

Još jedna uzbudljiva stvar u vezi sa Samsung Galaxy S22 Ultra pametnim telefonom jeste posedovanje S Pen olovke koja se po prvi put nalazi u samom S telefonu. Zahvaljujući lakoći korišćenja, svoje (noćne) snimke možete učiniti još posebnijim originalnim crtežima koji će upotpuniti i dodatno naglasiti uhvaćeni trenutak.

Prihvatite izazov – neka vaša posebna noć traje zauvek. 

Foto: Promo, Instagram

Tekst: Promo / Ivana Tomić

Najnovije