Harper's Bazaar Srbija

Predstavljena je Claridge’s praznična jelka

Kally Ellis inspirisana Art Deco-om je stvorila magičnu postavku.

Dugo očekivano jelku predstavio je Claridge’s, zvanično obeležavajući prazničnu sezonu. Londonski hotel je ove godine iskoristio bogato i glamurozno Art Deco nasleđe iz 20-ih, iz vremena kada su ljudi tražili simbol nade i sreće posle Prvog svetskog rata. Hotel želi da prenese poruku koja zvuči najprikladnije: nada i vera u bolje dane.

Ovogodišnju Claridgeovu božićnu jelku kreirala je dugogodišnja hotelska prijateljica i koleginica Kally Ellis. Osnivač kompanije McQueens Flowers već godinama svojim kreacijama ukrašava kuće, hotele i modne piste.

Prirodni oblik drveta naglašen je magičnim i ledenim granama, pri čemu je svaka zavejana grana ukrašena sa preko 10 000 kristala, kao i staklenim vencima i privescima, koji odražavaju svetlost i stvaraju ledeni sanjivi pejzaž u holu hotela.

Drvo je visoko 4,5 metra, a odsjaj svetlosti stvara senke po prostoru, pojačavajući osećaj zaleđenog, snenog prostora, sa mističnim, iridescentnim i eteričnim osećajem.

McQueens Flowers crpi inspiraciju iz Claridge-ovih arhiva kako bi posetiocima pružio osećaj putovanja u prošlost.

Komentarišući drvo, Kally Ellis je rekla: “Art Deco arhitektura ovog kultnog hotela bila je sva inspiracija koja mi je bila potrebna za stvaranje ovog veličanstvenog drveta. To je savršeno slavlje Claridge gostoljubivosti, elegancije i šarma. Idealno je za ovu godinu, kada se toliko nas drži daleko od svojih najmilijih, setiti se zadovoljstva iz dobrih vremena koja smo delili zajedno i radujemo se ponovnom radu.”

harpersbazaar.com

Najnovije