Harper's Bazaar Srbija

Praktičnost sa stilom: Vreme je za mobilni novčanik

Upoznajte se sa Mastercardovim vodičom za finansije.

Novi trend polako, ali sigurno osvaja poklonike širom sveta – mobilni novčanici. Oni su savremeni, praktični, sigurni i uklapaju se u svaki stil života i svaku situaciju, zato je ovo vaš znak da ukoliko još uvek niste, uhvatite korak sa ovom novom klasikom. Mastercad vam donosi praktična vodič kako to da uradite.

Šta je mobilni novčanik?

Mobilni novčanik je aplikacija na vašem telefonu, bilo da je reč o iPhone ili Android uređaju, u kojoj je smeštena digitalizovana Mastercard kartica. Ta digitalizovana kartica menja vašu pravu, plastičnu karticu kada god želite da platite – dovoljno je da samo prislonite svoj telefon na terminal za plaćanje u radnji.

Kako se aktivira mobilni novčanik?

Pre svega je potrebno da proverite da li vaša banka podržava mobilna plaćanja, a dobra vest je da u Srbiji je to trenutno 8 banaka i da broj nastavlja da raste. Zatim, otvarate aplikaciju novčanika, dodajete svoju Mastercard karticu tako što ćete ručno ukucati potrebne podatke ili slikati karticu i to je to, mobilni novčanik je spreman za korišćenje.

Kako se plaća?

Beskontaktno, tako što prislanjate svoj mobilni telefon na terminal za plaćanje. Ako koristite Apple Pay, svako plaćanje ćete odobravati biometrijski, skeniranjem lica ili otiska prsta, dok se kod Google Pay novčanika, plaćanja manja od 4.000 dinara obavljaju samo sa osvetljenim ekranom telefona, dok se veći iznosi plaćaju aktiviranim novčanikom koji ste otključali biometrijski.

Jednostavno, brzo i sigurno, a uz to i praktično jer uz mobilni novčanik nema potrebe da nosite bilo šta drugo sa sobom. Isprobajte mobilna plaćanja već danas!

Tekst: Promo 

Fotografije: Profimedia, Pexels, Promo 

Najnovije