Harper's Bazaar Srbija

Profesionalni saveti za fotografe početnike

Verovatno najbolja stvar u vezi sa društvenim mrežama jeste činjenica da kreiranje sadržaja koji ćemo na istim plasirati u nama zaista budi uspavanu kreativnost. Svakodnevica ume da bude umarajuća i nezanimljiva kada smo fokusirani na obaveze koje nas zapravo ne ispunjavaju, ali kada se posvetimo onome što nam greje dušu, osećaj je potpuno drugačiji. 

Onaj pravi kadar, sasvim slučajno uočen, kvalitetna kamera i Instagram postaje mesto na kome na najbolji način možemo da pokažemo svoju ljubav prema fotografiji, prema umetnosti i autentičnom izražavanju sebe i onoga što mi jesmo. I upravo u tome leži lepota ove društvene mreže.

Uprkos postojanju brojnih aplikacija kojima možete unaprediti izgled svojih fotografija i video-zapisa, #nofilterneeded snimci ipak su najbolji pokazatelji vašeg talenta. A, kako bi oni bili još profesionalniji, čak i ukoliko ste početnik, donosimo vam nekoliko jednostavnih saveta. 

Noćna fotografija

Kreiranje noćnih fotografija koje će uslikane scene prikazati jasno kao po danu, uprkos prigušenom osvetljenju, pravi je izazov. No, Samsung Galaxy S22 serija telefona pronašla je način da učini ove snimke kvalitetnim, živopisnim, sa neverovatnim bojama i detaljima, bez obzira na to da li su nastali pod suncem ili pod zvezdama – vreme je da upoznate bolju, profesionalnu Nightography kameru koja noć pretvara u dan. Sa njom, vaša kolekcija fotografija najzad će posedovati i sve one noćne prizore koje do sada niste uspevali da uhvatite na adekvatan način.

Video

Ono što nam se takođe dopalo kod Samsung Galaxy S22, S22 Plus i S22 Ultra modela jeste mogućnost snimanja “tečnih” videa – profesionalna kamera umiruje drhtanje pri snimanju i, precizno detektujući brzo kretanje, stabilizuje svaki kadar. Super HDR doteruje snimke i ispunjava ih spektakularnim detaljima i nijansama – vaše video priče izgledaće bolje nego ikad, kako po danu, tako i po noći!

Space Zoom

Ukoliko uživate u hvatanju detalja, uz Samsung Galaxy S22 seriju to će biti još lakše – uvećajte 3, 30 ili koliko god puta želite, snimak će uvek biti jednako oštar. Sada možete biti još bliže akciji, a da ne napravite niti jedan korak. 

Režiserski prikaz

Četvorostruki sistem kamera Samsung Galaxy S22 Ultra telefona snima iz više uglova, i selfi i zadnjim kamerama, sve odjednom. Na ovaj način možete uživati u svom igranom filmu ili sačuvati originale za konačni rez režisera.

Automatsko opsecanje slike

Čak i ako se krećete ili vam ljudi stalno ulaze i izlaze iz kadra, vaš video ostaje centriran i fokusiran. Objekat snimanja može biti i zaključan, ako samo poželite i kucnete ekran. Nova serija Samsung Galaxy telefona kao stvorena je da kreirate i plasirate sadržaj koji će oduševiti vaše pratioce!

Single Take funkcija 

Još jedna odlična opcija koju smo zapazili kod ove serije telefona jeste mogućnost snimanja 20 sekundi akcije, a nakon što se Galerija ispuni raznim formatima – statičnim fotografijama, ciklično ponovljenim kadrovima, ubrzanim snimcima i raznim drugim – ostaje vam samo da odaberete svoj savršeni snimak!

Selfi

Sa sigurnošću možemo da kažemo da Samsung Galaxy S22 serija ima najbolju selfi kameru koju smo do sada isprobali. Vreme je da preuzmete glavnu ulogu i kreirate još bolji portret nego što ste videli na Pinterestu!

AI uređivanje

Inteligentni dodaci koji postoje u Galeriji stvoriće od vas profesionalnog urednika fotografija. Brisač objekta izbacuje stvari iz fotografije bez opsecanja, a remasterovanje fotografije daje vam moć da je s lakoćom retuširate. Vaš profil na Instagramu biće unapređen, a pratioci će se pitati u čemu je tajna savršenih fotografija. Pa, u najsavremenijoj kameri, koja se može smatrati moćnom profesionalnom opremom upakovanom u ručni uređaj.

Foto: Promo

Tekst: Promo / Ivana Tomić

Najnovije