Rafael Nadal sa suprugom Mariom kreira parfeme

Francuska kuća visoke parfimerije Henry Jacques lansirala je kolekciju parfema pod nazivom In All Intimacy, a ključeve svog mirisnog kraljevstva dala je slavnom španskom teniseru Rafaelu Nadalu i njegovoj supruzi Mariji, sa idejom da iskažu svoju uzajamnu ljubav i onu prema prirodi, kroz simbiozu njihovih omiljenih nota.

– Saradnja sa Mariom i Rafaelom veliko je zadovoljstvo i početak priče za koju se nadamo da će biti duga – izjavili su zvaničnici kuće Henry Jackques. – Novim parfemskim kreacijama želimo da podelimo lepu priču i razmišljanje o životu, što bi moglo biti inspirativno za mnoge.

Miris koji je zamislila Maria sadrži note ljubičice i cveta narandže, naglašene bergamotom i jasminom, pojačanim sandalovinom i belim mošusom. Ona parfem opisuje kao svilenkastu muzikalnost, posvećen samouverenim ženama.

– Poput Nadal fondacije, koju vodim, parfem vidim kao važan deo svog identiteta. Želela sam da se sa ovim mirisom osećam sigurno, samopouzdano, jedinstveno, snažno i potpuno. Ideja mi je bila da moj parfem miriše na eleganciju i sreću – istakla je Marija.

Zatim dolazi miris koji predstavlja renomiranog tenisera Rafaela Nadala. Tačnije mirisi: nesposoban da se zadovolji jednim očiglednim mirisom, šampion je razvio dva mirisna potpisa ruku podruku sa kućom Henry Jackques Parfums.

Prvi miris donosi savršenu esenciju zahvaljujući suptilnom balansu između korijandera, timijana, ljubičice, lavande, limuna kao i artemizije, biljke tipične za Mediteran, koja odaje počast privrženosti igrača ovom delu sveta. Sve je zapečaćeno savezom kedrovog drveta, kože i sandalovine.

– Teško je zamisliti život bez Sredozemnog mora. Volim miris mora, citrusa, njihovu svežinu, osećaj čistoće – objašnjava on.

Što se drugog parfema tiče, njegove note su bergamot, jasmin, jorgovan, ruža i beli mošus, začinjene akordima citrusa, frezije i sandalovine. Ovde je naglašen odnos prema zemlji: – Volim miris zemlje posle kiše, kada sunce zađe… – otkriva Rafael Nadal.

Foto: Screen shot

Tekst: S.M.

Najnovije