Harper's Bazaar Srbija

Da je Carrie Bradshaw zaista potreban nov muškarac?

Pojavljivanje novog glumca na setu "And just like that", kog ljubi Sarah Jessica Parker probudio je neodređene emocije u nama...

Carrie i Big, Big i Carrie – par gotovo legendaran kao i sam Times Square. No, kada su slike sa njujorškog seta And Just Like That počele da kruže, Sarah Jessica Parker koja ljubi novog misterioznog muškarca kog igra glumac Jon Tenney, nismo mogli a da se ne zapitamo… Da li je njihova veza konačno završena?

Kompletni detalji o novom muškom liku tek će biti objavljeni, ali prisetimo se: poslednji put smo videli Carrie 2010. u filmu Sex And The City 2, gde su ona i Big bili u srećnom braku. Dakle, to nas dovodi do pitanja, da li su sada razvedeni? Da li je on – kako su neki obožavaoci nagađali – umro? Da li ona ima aferu?

U julu je procureo scenario iz ove HBO serije, koji je otkrio da Carrie nije sigurna u svoj brak. Ispovedajući se prijateljicama Mirandi, Charlotte i Stanfordu rekla je: “Snimala sam podcast, prala sam kosu. Da, nisam jela ni spavala, ali barem sam se dobro osećala u vezi sa svojim brakom. Sada sam samo jedna od žena o kojima se brine?” Smatra se da je Carrie govorila o svojoj vezi u prošlom vremenu.

Reakcije obožavalaca bile su pomešane. Neki su smatrali da je to kraj priče sa Zverkom, dok su drugi tvrdili da ne bi gledali seriju ako su se zaista rastali.

Za one od vas kojima je potrebno kratko podsećanje – u odnosu Carrie i Zverke drame nikada nije manjkalo. Od nemogućnosti da se smiri, do poziva kasno u noć kada je bila zauzeta, i ko može da zaboravi trenutak, kada je najavio da se seli u Pariz bez ikakvog upozorenja. U prvom filmu nije mogao ni da se pojavi na njihovom venčanju ostavljajući slomljenu Carrie da beži u Meksiko.

Kažu da ništa ne traje večno, ali veliko pitanje koje imamo je: ako Big i Carrie više nisu zajedno, da li je zaista bilo potrebno da ona tako brzo nastavi dalje? Uostalom, čak je i Candace Bushnell, spisateljica knjiga na kojima je serija zasnovana, nedavno priznala da polaganje svih nada u muškarca nije baš feministička priča.

Ona je za New York Post izjavila: “Realnost je da pronalaženje momka možda nije vaš najbolji ekonomski izbor na duži rok. Muškarci mogu biti veoma opasni za žene na mnogo različitih načina. Nikada ne pričamo o ovome, ali o tome žene treba da razmisle: Bićete mnogo manje produktivne ako se morate osloniti na muškarca. Serija i poruka koju je nosila na kraju nisu bile previše feminističke. Ali to je TV. To je zabava. Zato ljudi ne bi trebalo da zasnivaju svoj život na TV emisijama.”

Videti slobodnu Carrie u pedesetim godinama bilo bi osnažujuće, ne samo za žene njenih godina, već i za sve koje su odrastale smatrajući da je jedinu način da budu srećne ako im neko stavi prsten na ruku.

Iako bi to zasigurno bila hiperromantična priča, ako bi konačno pronašla svog ‘gospodina Pravog’, nakon godina jurnjave za Zverkom, bilo bi sjajno videti je samu kako čvrsto stoji na zemlji, obema nogama u svojim Manolo cipelama.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T. Mišović

Najnovije