Harper's Bazaar Srbija

Udaj se za mene: 8 poznatih žena koje su zaprosile svoje partnere

Stereotip da muškarac uvek treba da preuzme inicijativu u vezi postepeno postaje stvar prošlosti. Savremena žena ne samo da može pozvati na sastanak, već i ponuditi brak, međutim, takvi primeri su poznati i od ranije. Sakupili smo priče o poznatim i uspešnim ženama koje su preuzele vodeću ulogu.

Elizabeth Taylor

Legenda američke kinematografije, Elizabeth Taylor, bila je udata osam puta za sedam muškaraca i samo jednom je zaprosila svog voljenog. Ovo je bio njen drugi ljubavnik, glumac Michael Wilding. Elizabeth Taylor ga je zamolila da se venča sa njom na snimanju filma u Engleskoj 1952. godine. Brak je trajao pet godina.

Diane von Furstenberg

Francuska i američka modna dizajnerka Diane von Furstenberg udala se za američkog medijskog mogula i milijardera Barry Dillera 2001. godine. Pre toga, nekoliko puta je odbila njegov predlog za brak, sve dok, na kraju, nije odlučila da preuzme inicijativu u svoje ruke.

„Jednom prilikom, nisam znala šta da mu poklonim za rođendan, pozvala sam ga i rekla: ‘Znaš, ako želiš, udaću se za tebe na tvoj rođendan’. Odgovorio je: ‘Da, videću da li mogu to da ti sredim’ “.

Judy Sheindlin

Judy Sheindlin, američka je popularna TV voditeljka, sudija i advokat koja je stvorila jednu od najbolje ocenjenih televizijskih emisija u istoriji SAD. Judith nije sačekala da je njen drugi suprug Jerry zaprosi i sama je započela razgovor o braku.

Pink

Pevačica Pink dva puta je dobila ponudu za brak od Careya Harta, ali je odbila. 2005. sama je napravila korak unazad. Tokom trka Harta u Mammoth Lakesu, Pink je nosila parolu sa natpisom na kojoj je pisalo „Hoćeš li me oženiti za mene?“ Na poleđini je pisalo “Ozbiljna sam!” Par se venčao u Kostariki sledeće godine. Sada odgajaju dvoje dece – ćerku i sina.

Britney Spears  

Sama Britney Spears zaprosila je plesača i modela Kevina Federlinea kada su leteli iz Irske u Njujork. Njihov brak trajao je samo dve godine, a za to vreme Britney je rodila dva sina.

Kristen Bell

Glumica Kristen Bell zabavljala se sa kolegom Daxom Shepardom od 2007. godine, a par je najavio veridbu 2010. godine. Bell je Sheparda zaprosila na svom Twitter nalogu. Dax se složio. Par je još uvek zajedno i imaju dve ćerke.

Haley Lu Richardson

Dvadesetpetogodišnja glumica izlazi sa glumcem Brett Dierom od 2012. godine. 2018. godine par je najavio veridbu, predlog je dala sama Haley.

Lindsey Vonn

Američka skijašica i olimpijska šampionka Lindsey Vonn najavila je veridbu sa hokejašem P. K. Subbanom u avgustu 2019. godine. Kasnije je odlučila da učini romantičan gest i momka zaprosi  preko Twittera.

Najnovije