Vacation mood: nekoliko korisnih saveta za pakovanje kofera

Pratite ih i uživajte u svakom trenutku!

Dani odmora su pred nama, a pitanje koje se tradicionalno tiče svake žene u takvim trenucima je kako pravilno spakovati putnu torbu, tako da uz sebe imate ono što vam  zaista treba.

Sastavili smo jednostavne savete za pakovanje koji će vam olakšati život dok se pripremate za putovanje.

Obratite pažnju na veličinu kofera

Što veći prtljag odaberete, u njega ćete smestiti više nepotrebnih predmeta. Zbog toga je bolje da preferirate mali ručni prtljag koji će odgovarati onome što vam zaista treba prilikom dolaska na letnju destinaciju. Sve što vam treba je ručni kofer u koji ćete pravilno spakovati sve što bi vam moglo zatrebati.

Već pripremljeni outfiti

Pre nego što počnete da slažete odeću u kofer, stanite ispred ogledala i isprobajte različite kombinacije. Eksperimentišite, pronađite one koji vam se najviše sviđaju, napravite kompletan lookbook sa odećom koja odgovara bilo kom dobu dana i smestite komplete koje ste kreirali u svoj prtljag. Na ovaj način ćete biti spremni za svaku priliku i sa sobom ćete imati prave odevne komade, savršeno kombinovane sa pravim dodacima i cipelama. Vaš život će automatski postati lakši i izbeći ćete dodatni stres kada dođete do letnjeg odredišta.

Postavite granice

Postavite sebi određene granice i pokušajte da ne preterujete dok pripremate putnu torbu. Izaberite određeni broj predmeta koje ćete staviti u prtljag, očigledno u zavisnosti od dana odmora. Ne morate sa sobom imati dve identične bele majice ili više pari patika. Zapamtite da tokom odmora veći deo dana provodimo na plaži.

Napravite listu

Da biste izbegli neprijatna iznenađenja prilikom dolaska na odredište, važno je da napravite listu koja uključuje sve što će vam trebati na putovanju. Zabeležite sve što treba da stavite u kofer, od odeće do cipela, dodataka i kozmetičkih proizvoda koji će biti u vašoj tašni i proverite da li ste sve spakovali. I u ovom slučaju nije potrebno preterivanje. Zapamtite, manje je više!

Eksperimentišite

Potražite nove načine da stavite predmete po vašem izboru u svoj prtljag. Pokušajte da uštedite dragoceni prostor i umesto da presavijate odeću, ovaj put je urolajte. Takođe su izuzetno korisne i posebne kesice tako da odeću možete odvojiti od donjeg veša ili tečnih proizvoda. Tako će sve biti pravilno uređeno i izbeći ćete neprijatne „nezgode“. Osim toga, umotavanjem odeće primetićete da se ona nabora mnogo manje.

Pojednostavite stvari

Dajte prednost odeći koja se lako kombinuje na mnogo različitih načina. Recite „da“ monohromatskim odevnim komadima i sve će automatski postati jednostavnije. To ne znači da sa sobom ne bi trebalo poneti svoju omiljenu cvetnu haljinu. Izaberite još 2-3 posebna komada u zavisnosti od vašeg ličnog stila i u kofer smestite nekoliko osnovnih komada koji se mogu nositi u svako doba dana. 

Najnovije