Video dana: pingvini koji se teše jer su ostali bez partnera oduševili su svet

I njima je takođe potrebna podrška.

Australijski fotograf Tobias Baumgartner podelio je na Instagramu fotografije dva pingvina koje su odmah postale viralne.

Fotografije i video snimci snimljeni su u predgrađu Melburna prošle godine, ali Tobias je odlučio da ih podeli tek sada – upravo u vreme kada su ljudima potrebne dobre vesti.

Prema njegovim rečima, da bi ih uslikao i snimio, proveo je tri noći u koloniji pingvina. „Ovi pingvini proveli su sate na steni grlivši se i gledajući horizont Melburna, stapajući se sa linijom okeana i treperavim svetlima. Obavestili su me da je beli pingvin ženka koja je izgubila partnera, a pored nje je mužjak koji je to isto doživeo. Od tada se redovno susreću i teše jedno drugo “, rekao je Tobias.

Način na koji su se ova dva pingvina ponašala i brinuli jedno o drugom isticao se na pozadini čitave kolonije. Preostali pingvini su spavali ili trčali.

„Naučno, čežnja pingvina nije dokazana, ali to je bio zaista čarobni trenutak koji je izazvao toliko ljubavi širom sveta. Ovo služi kao podsetnik da delimo ovaj prelepi svet sa mnogim drugim stvorenjima, koja dolaze u različitim oblicima i veličinama i bojama i koja se takođe suočavaju sa različitim poteškoćama. To nam daje samo jedan od mnogih razloga zašto treba da štitimo one koji nemaju glas, i što je najvažnije, pokazalo nam je da ako brinemo jedni o drugima, možemo da promenimo svet … “, napisao je Baumgartner.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tobias Baumgaertner (@tobiasvisuals) onApr 24, 2020 at 7:13pm PDT

Najnovije