Harper's Bazaar Srbija

Vikend astro od 16. do 18. decembra

Šta su vam zvezde zapisale za vikend pred nama pročitajte u nastavku...

OVAN

Odličan je momenat da počnete da se bavite nekim nezavršenim poslovima, jer će praznici brzo stići. Glavni fokus će vam biti na međuljudskim odnosima, posebno sa najbližima. Može vam na momente delovati kao da je partner previše strog ili krut, ali uzmite njegovo gledište za ozbiljno, jer je verovatno u ovom trenutku malo više realističan od vas. Uz malo dobre volje bićete u stanju mnogo toga da uradite i započnete narednu nedelju mirne glave.

BIK

Ovo je vikend kada bi bilo dobro da se malo bolje povežete sa svojim prijateljima i saradnicima i razmislite na koji način bi najbolje bilo da produbite prijateljstvo i saradnju. Budite sigurni da ste unapred odredili šta vam je glavni cilj i na šta bi valjalo da se fokusirate. Vaša inicijativa može biti presudna da jednu osobu pokrene na akciju. Ne budite suviše kruti, već upotrebite šarm i diplomatiju. Krajem vikenda častite sebe jednim odlaskom u šoping sa partnerom.

BLIZANCI

Blizanci ovog vikenda mogu imati nepogrešivi osećaj da se oko njih dešava nešto što je dobrim delom skriveno. Uključite svoj detektivski um i obratite pažnju na suptilne znake koje odaju vaši sagovornici. Budite oprezni i izuzetno pažljivo razdvojite činjenice od nagađanja, kako ne biste sami sebe naveli na pogrešan trag. Pustite svog unutrašnjeg genija da radi i svakako oslušnite svoju intuiciju, ali budite sigurni da ste konačnu odluku doneli razumom.

RAK

Rakovi ovog vikenda mogu imati nalet snažne inspiracije i kreativnosti, ali budite sigurni da ste sagledali i sve činjenice pre nego što se upustite u nešto novo. Glavni izazov će vam predstavljati kako da razlučite između objektivne stvarnosti i onoga što priželjkujete da bude istina. Na polju porodice partner se vredno priprema za susret sa familijom za praznike. Bilo bi dobro da mu se nađete i pomognete, jer je ovo nešto što mu je prilično bitno.

LAV

Dobro je što pratite svoju inspiraciju i sanjate velike snove, ali zadržite i dozu realizma. Pokušajte da budete bar malo realističniji, jer u suprotnom rizikujete da se ozbiljno razočarate. Umesto što brinete o nekim stvarima koje se verovatno nikada neće desiti, odvojite malo vremena za svoje prijatelje i udovoljite sebi nečim lepim. Pazite samo da ne preterate u toj zabavi i uradite nešto zbog čega će vam kasnije biti neprijatno.

DEVICA

Device očekuje zanimljiv i možda čak uzbudljiv vikend. Nemojte se suviše iznenaditi ako doživite neko prijatno iznenađenje, prvenstveno vezano za porodicu. Dajte sebi malo oduška i zaboravite na dan-dva brige o obavezama i novcu, i zabavite se malo. Na poslovnom planu moguć je kontakt sa inostranstvom ili osobom koja je fizički udaljena od vas. Neko u radnom okruženju može napraviti grešku koja se može odraziti i na vas ako ne odreagujete pravovremeno.

VAGA

Neko od kolega ovih dana može biti prilično tvrdoglav i čvrsto se držati svoje priče, uprkos činjenicama koje pokazuju suprotno. Iskustvo vas je dobro naučilo kako da se postavite u ovakvim situacijama i mogućnost da napravite grešku će biti minimalna. Više pažnje ćete posvećivati porodici i partneru, i lako može da se desi da preuzmete inicijativu u pripremama za predstojeće praznike. Sve je lakše i lepše u paru sa voljenom osobom.

ŠKORPIJA

Idealan je momenat da se posvetite nekom istraživanju koje ste već započeli, ili ga već neko vreme odlažete. Ima mnogo toga što je skriveno ispod površine, samo budite veoma oprezni kada donosite zaključke i pažljivo razdvojite činjenice od dezinformacija. Podaci do kojih budete dolazili mogu uticati i na vaš lični svet i navesti vas da se zapitate oko nekih ličnih stavova. Bolje razumevanje prošlosti vam može pomoći da bolje razumete neke stvari u sadašnjosti.

STRELAC

Do izražaja ovog vikenda mogu doći neki poslovni odnosi koji se mogu pokazati kao neuporedivo kompleksniji nego što ste mislili. Pokušajte da se uzdržite od donošenja suda, jer je mogućnost za pogrešnu procenu trenutno prilično velika. Ako vam nešto zvuči nerealno ili suviše dobro da bi bilo istina, onda ste verovatno u pravu. Razgovor sa jednom osobom vam može dati nove ideje o tome kako bi mogao da izgleda vaš razvoj karijere u bliskoj budućnosti.

JARAC

Pokušajte da uzmete više faktora u obzir pre nego što donesete konačni sud o nečemu što vam je bitno. Zdrava doza skepticizma, kao i mišljenje osobe u koju imate poverenje mogu vam mnogo pomoći da sagledate širu sliku. Tokom vikenda kockice će polako početi da se slažu na svoje mesto. Na privatnom planu povoljan je period za provođenje vremena sa bližnjima. Neko od ukućana možda želi nešto da vam saopšti, ali ne ume da nađe pravi način da to učini.

VODOLIJA

Zastanite na momenat i analizirajte svoju trenutnu situaciju. Vrlo je izvesno da su vaše brige i strahovi neosnovani, ili preuveličani. Oslonite se na sopstvenu procenu da odvojite činjenice od nečijih fantazija. Na privatnom planu period je povoljan za ponovno uspostavljanje kontakta se nekim ko je udaljen. Fokusirajte se na ono što vam je zajedničko, a ne na razlike koje vas razdvajaju, i biće vam mnogo lakše da pronađete zajednički jezik.

RIBE

Trenutno se nalazite u periodu tranzicije i imate još vrlo malo vremena da uradite sve što ste naumili. Ne gudite vreme na preterano analiziranje, jer ste već imali priliku mnogo toga da zaključite i naučite, već se bacite u akciju. Iskoristite svoje kontakte i poznanstva i razmislite ko bi sve mogao da vam pomogne. Osvrnite se na sve ono što vam je u proteklom periodu pomoglo da porastete kao osoba i iskoristite to u svojim planovima.

Foto: Pexels

Astrolog: Gordana Antić

Najnovije