Harper's Bazaar Srbija

Zavirite u vilu holivudskog zavodnika Marlona Branda

Holivudska vila legendarnog glumca Marlona Branda može se kupiti za 4,5 miliona dolara.

Istorijska kuća u Hollywood Hillsu, u kojoj je čuvena fotografija Marlona Branda snimljena sa prvim Oscarom 1955. godine, prodaje se za skoro 4,5 miliona dolara.

Vilu u mediteranskom stilu dizajnirao je arhitekta Alfred Leicht 1926. godine. I premda je od tada značajno modernizovana, sa posebnom pažnjom usmerenom kuhinji, većina arhitektonskih detalja ostala je nepromenjena.

Vila ima neobičnu okruglu kulu i crveni pločasti krov, dok je orijentisana prema Sunset Stripu, a ogromni prozori spavaće sobe pružaju pogled na gotovo ceo Los Anđeles. Iza glomaznih i impozantnih ulaznih vrata nalazi se popločano predsoblje i spiralno stepenište koje vodi u dnevnu sobu.

U prizemlju se nalaze biblioteka, trpezarija ispunjena prirodnom svetlošću, kutak za doručak sa prozorom i moderna kuhinja. Na spratu se nalaze četiri spavaće sobe, od kojih jedna ima izlaz na sopstvenu zastakljenu terasu. Enterijer je okarakterisan svetlim bojama, što je posebno evidentno u dnevnom boravku, gde je dizajn kauča akcentovan orijentalnim prostirkama, komodama i stolovima u kolonijalnom stilu. Kuća je poslednji put stavljena na prodaju 2018. godine kada ju je kupio John Gilbert Getty, unuk naftnog tajkuna Jean Paul Gettya.

people.com

Najnovije