10 pogrešnih stvari koje smo o seksu naučili iz filmova

Naš ljubavni život ne može izgledati kao ljubavna scena u filmu, koja je uvek savršena i isplanirana do najsitnijih detalja.

Već smo razgovarali o tome koliko je filmska industrija uticala na sve što verujemo u vezi sa seksom. U nekim slučajevima to može imati pozitivne efekte, ali postoje i ona vremena kada su nas učili potpuno pogrešnim stvarima.

Izdvojili smo 10!

1. Ne postoji neprijatan trenutak

Grudnjak se otkopčava u sekundi, niko se ne smeje i niko ne gubi ravnotežu. To se dešava u bioskopu. Pravi seks uključuje ljudsko telo, što znači da će gotovo uvek nešto poći po zlu.

2. Orgazam dolazi odmah

Posebno za žene. I obično je istovremeno. U stvarnom životu, međutim, to nije trka do cilja. 

3. Niko se ne kupa nakon seksa

Nije li to malo glupo? Postoji li neko ko počinje da se miluje nakon seksa, a da ne otrči u kupatilo? Ne.

from Gerard Butler GIFs via Gfycat

4. Nema razgovora o obostranom pristanku

Seks započinje ne pitajući drugog partnera da li želi da ide dalje i da li ono što radi krši njegove granice. U stvarnom životu niko ne uspostavlja kontakt očima u baru, a onda samo završi bacajući odeću dok uživa u seksu sa neznancem.

5. Jednim pokretom do slobodnog prostora

U filmovima, neretko naši omiljeni junaci imaju seks na bilo kojoj obližnjoj površini, tako što jednim pokretom sve što se na njoj nalazi sruše na pod. Ima li neko krevet za seks?

6. Istopolni parovi nemaju seks

A ako to čine, u većini slučajeva to nije u redu. Poslednjih godina ovo se donekle promenilo, ali možda bi reditelji i producenti filmova trebalo da obrate malo više pažnje i na „predstavljanje“ ovih parova.

7. Niko ne koristi kondome

Nikada nema vremena da se stavi kondom. Međutim, u stvarnom životu vam je bezbednost prioritet, čak i ako to znači da razgovarate sa partnerom o polnim bolestima.

8. Uvek cepaju odeću

Da li biste tolerisali da vam neko pocepa omiljenu suknju? Verovatno ne, u suštini niko ne oseća tako nekontrolisan poriv zbog kojeg će vam pocepati odeću. Takođe je senzualnije dati partneru vremena da vas svuče.

from Sex GIFs via Gfycat

9. Poza je uvek misionarska

Shvatamo da je to najlakši način za snimanje scene. Ali stvara se utisak da je seks samo to.

10. Seks u kupatilu deluje lako

Nije. Klizavo je, razlika u visini je ometajuća i može biti opasan. U filmovima, međutim, deluje vruće i kao jednostavan izraz ljubavi.

Pročitajte još

Pročitaj još