Najluksuzniji i najukusniji: Burger od 5.000 evra koji želimo da probamo!

Mnogo je načina na koje bismo mogli da podelimo ljude, a jedan od njih je definitivno na ljubitelje pice i drugih italijanskih specijaliteta i ljubitelje burgera i drugih američkih “tvorevina”. Mada, nismo baš sigurni da li bi čak i najstrastveniji ljubitelji burgera bili spremni da izdvoje nekoliko hiljada evra za – zlatni burger! 

Čekajte, to zaista postoji?!

O da! Zlatni burger je ujedno i najskuplji burger na svetu, trenutno, čija cena iznosi čak 5.000 evra, a njegova vrednost nije stvar veličine, već ekskluzivnih sastojaka – Vagi govedine, jestivog komada zlata i Beluga kavijara. Tu su i sos od belih tartufa, najskuplja šunka, pohovani kolutovi luka sa Dom Perignonom u testu i kraljevska kraba, a čak su i korišćeni začini izuzetno luksuzni. Inače, ovo čudo gastronomije kreacija je Robberta Jan de Veena iz restorana De Daltons u Holandiji i nosi naziv “The Golden Boy”. Kako bi on opisao njegov ukus? Kao intenzivan – i verujemo da je to sasvim dovoljno!

Previše skup ili ne, ovaj zlatni burger je već prodat, a sav prihod je otišao u humanitarne svrhe, tačnije u lokalnu banku hrane što znači da će ovaj neverovatno skup specijalitet zapravo nahraniti mnogo ljudi. Ukoliko biste želeli da ga i sami isprobate, ne očajavajte – Robbert je spreman da napravi onoliko burgera koliko bude bilo zainteresovanih, tako da… Hoćemo li?

Tekst: I. T.

Fotografije: Profimedia

Najnovije