OMEGA oficijalni Timekeeper 36. Američkog kupa

Sa svojom istorijom koja seže do davne 1851. godine, Američki kup je poznat kao najstariji trofej u međunarodnom sportu i predstavlja okosnicu žestokih međunarodna rivalstava i spektakularnih jedriličarskih dvoboja. Kako se približava 36. izdanje “Auld Mug”-a, švajcarski proizvođač satova OMEGA najavljuje svoju ulogu zvaničnog Timekeeper-a ovog događaja.

OMEGA Seamaster Planet Ocean 36th America’s Cup Limited Edition

Ovo će biti treći put u istoriji da OMEGA ima ulogu u prestižnoj jedriličarskoj regati, još otkako je ovaj brend započeo partnerstvo sa posadom Emirates Team New Zealand 1995. godine. Po povratku na Novi Zeland 2021. godine, sigurno je da će nadmoćnost OMEGA-e u merenju vremena i dugogodišnje iskustvo u jedriličarstvu biti istaknuto kroz nove tehnologije i do-tada-neviđenu opremu koja će uveličati svaku sekundu trke.

Takođe će se ukazati prilika za još jednu šansu da OMEGA proslavi svoje dugogodišnje partnerstvo sa posadom Emirates Team Novi Zeland. Ovaj poseban odnos započeo je uz legendarnog jedriličara, Sir Pitera Blakea, i nastavio se punih 25 godina, zajedničkom strašću prema inovacijama, tehnologiji, brzini i tačnosti.

Povodom ove najave, predsednik i CEO OMEGA-e Raynald Aeschlimann je rekao: America’s Cup ima zaista posebno mesto u okviru OMEGA brenda. Od domišljatosti i preciznosti, preko takmičarske energije i istorije, svaki njegov element pristaje našem duhu. Veoma smo uzbuđeni zbog naše uloge sledećeg marta, kao i zbog prilike da se ponovo udružimo sa Emirates Team New Zealand.”

CEO posade koja brani titulu Emirates Team New Zeland, Grant Dalton, je izjavio: “Mi sarađujemo sa OMEGA-om već dugi niz godina i izuzetno poštujemo njihove visoke standarde izvrsnosti. Sigurni smo da će svojim iskustvom uveliko doprineti događaju.”

“Naš cilj je da odaberemo najbolje ljude za svaki aspekt 36. Američkog kupa koji predstavlja Prada. Izbor OMEGA-e je bio očigledan. Oni ne samo da imaju uspešnu istoriju službenog merača vremena na ​​Olimpijskim igarama, već su se utvrdili i kao vodeći po pitanju merenja vremena na vodi.”

Uporedo sa ovom najavom predstavlja se i potpuno novi OMEGA Seamaster Planet Ocean 36th America’s Cup Limited Edition. Sa integrisenaom kaučuk narukvicom, sat od 43,50 mm izrađen je od nerđajućeg čelika i limitiran je na samo 2,021 komad. Najistaknutiji je plavi keramički ronilački okvir, koji sadrži belu i crvenu tečnu keramiku kako bi istakao 5-minutno odbrojavanje za regate.

Uglađeno kućište sata od bele keramike sadrži i naziv takmičenja na položaju 6. sata. Poseban logo Američkog kupa postavljen je kao protivteža sekundare. Na poleđini, logo Američkog kupa je predstavljen na safirskom kristalu, kroz koji se vidi OMEGA Master hronometar kalibra 8900.

36. Američki kup bi trebalo da se održi u martu 2021. godine. 

Najnovije