OTVORENA AMALFI TERRAZZA

Spoj umetnosti i zabave na Kosančićevom vencu

Kompanija Pernod Ricard Srbija, u saradnji sa redovnim profesorom Fakulteta primenjenih umetnosti, Markom Lađušićem i njegovim stručnim timom, uz podršku Grada Beograda, predstavila je jedinstvenu umetničku postavku doniranu građanima i posetiocima glavnog grada.

Amalfi Terrazza, potpuno novi koncept koji spaja tradiciju dve zemlje, Srbije i Italije, kroz umetnost, muziku, modu i film, premijerno je otvorena na Kosančićevom vencu 27. Ovaj nesvakidašnji projekat realizovala je kompanija Pernod Ricard Srbija, u saradnji sa Markom Lađušićem, redovnim profesorom Fakulteta primenjenih umetnosti i njegovim stručnim timom, uz podršku Grada Beograda. Povodom lansiranja MALFY džina, novog brenda pića koje je inspirisano Amalfi obalom, ovaj tim je kreirao autentičnu instalaciju koja je poklon svim građanima i posetiocima glavnog grada.

U toku četiri nedelje trajanja, na Amalfi Terrazzi biće organizovan besplatan i specijalno osmišljen program koji će biti aktuelan svakog petka, subote i nedelje, od 17. maja pa sve do 9. juna, a sve u okviru manifestacije „Beogradski dani porodice“.

,,Malfy džin je piće koje sa sobom donosi duh Amalfi obale, zbog toga smo sa posebnom pažnjom razvili koncept Amalfi Terrazza, kako bismo široj javnosti doneli autentično iskustvo Italije u srcu Beograda. Ovaj projekat je za nas prilika da spojimo kulturu dve zemlje i ljubiteljima dobrog ukusa ponudimo sadržaj koji će im pružiti nezaboravne trenutke. Nadamo se da će ova inicijativa postati omiljena destinacija Beograđana i svih posetilaca našeg grada, u toku maja i juna, koliko će trajati celokupan program, ali i kasnije kada će na lokaciji ostati ove impozantne kolonade i ostrva za sedenje, kao donacija naše kompanije. Ponosni smo na saradnju sa profesorom Markom Lađušićem i zahvalni na podršci Gradu Beogradu“, izjavio je Vladimir Pavlović, direktor kompanije Pernod Ricard Srbija.

Svaki petak biće rezervisan za DJ nastupe poznatih ličnosti koje su muzičku inspiraciju za set pronašle u spoju Italije i Srbije. Subotom posetioce očekuju matinee zabave, dok će nedeljom Amalfi Terrazza postati bioskop na otvorenom, sa projekcijama kultnih italijanskih filmova. Osim ovih tematskih večeri, u okviru Amalfi Terrazza koncepta punoletni posetioci će premijerno moći da probaju i novi Malfy džin koji dolazi u četiri ukusa: Malfy con Limone, Malfy Gin Rosa, Malfy con Arancia i Malfy Originale.

,,Umetnička postavka nastala je kao rezultat inspirativne saradnje vrhunskih stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom i postdiplomaca sa Fakulteta primenjenih umetnosti, tima koji sam imao zadovoljstvo da predvodim u proteklim mesecima. Kolonade i ostrva koja se nalaze na lokaciji odlike su Amalfi obale i njene kaskadne arhitekture, a ideja je bila da kreiramo spoj tradicije i savremenog umetničkog izraza. Istakao bih da je na ovom projektu učestvovalo više od 100 kolega i da smo se susretali sa posebnim izazovima, jer smo prvi put kreirali umetničko delo ovih dimenzija i kompleksnosti. Verujemo da smo uspeli  da ostavimo autentičan pečat i pokažemo kako umetnost može da bude inspirativna i dostupna za sve. Drago mi je što su mladi talenti imali priliku da pokažu svoju kreativnost i doprinesu razvoju kulturne scene Beograda“, istakao je prof. Marko Lađušić i dodao da je zajednički plan sa organizatorom projekta da nakon postavke na Kosančićevom vencu, umetnička instalacija bude donirana studentima umetničkih fakulteta.

Otvaranje Amalfi Terrazze podržao je i Grad Beograd u okviru Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju.

“Tradicionalno podržavamo projekte koji doprinose bogatijem društvenom i kulturnom životu našeg grada, kao i atraktivnijoj ponudi, kako za građane Beograda, tako i za mnogobrojne turiste. Veliko nam je zadovoljstvo što je upravo Beograd prvi grad u kojem je organizovan jedan ovakav projekat koji na najlepši način prenosi atmosferu sa čuvene italijanske obale i kroz koji smo još jednom povezali naše dve države i kulture.“, dodao je Darko Glavaš, sekretar Grada Beograda.

PROGRAM NA AMALFI TERRAZZI (KOSANČIĆEV VENAC 27)  ZA NEDELJU OD 24. DO 26. MAJA:
 
PETAK, 24. maj, od 18h do 23h –  DJ set sa poznatima Muzičar Đorđe Ćulafić Džordži naći će se u ulozi DJ-a i puštaće italijanske hitove.  

SUBOTA, 25. maj, od 18h do 23h – Amalfi matinee Matinee zabava sa specijalnim muzičkim repertoarom koji će povezati najbolje iz Srbije i Italije.  

NEDELJA, 26. maj, od 18h do 23h – Veče italijanskog filma Druženje na Amalfi Terrazzi počinje uz odličnu muziku i Malfy koktele, dok od 20h sledi projekcija italijanskog filma „Poštar“ (Il Postino)

Više informacija o Amalfi Terrazza umetničkom konceptu i predstojećem programu, pogledajte na zvaničnom sajtu Instagram stanici.

U slučaju lošeg vremena, događaji će biti odloženi.  

Foto: Warp Studio, Neša Dimić Studio

Najnovije