Porsche Road Tour Srbija 2023

Porsche AG iz Štutgarta je početkom oktobra u saradnji sa Porsche Srbija i Crna Gora posetio planinu Kopaonik sa posebnom flotom svojih automobila.

U pitanju je jedinstveni događaj koji se tradicionalno organizuje svake godine sa ciljem da predstavi proizvodni portfolio proizvođača iz Štutgarta u uslovima realne vožnje i omogući svim učesnicima da u punoj meri dožive performanse i kvalitet Porsche automobila.

Jedinstvene prirodne lepote nacionalnog parka Kopaonik i planinski putevi jedne od najlepših regija u Srbiji predstavljali su potpuno savršen poligon za održavanje jednog ovakvog događaja.

Tokom šestočasovnog programa sertifikovani Porsche instruktori vožnje su vodili konvoj od 15 automobila i svojim savetima i stručnošću omogućili svim učesnicima nezaboravno iskustvo vožnje. Program je počinjao polučasovnom brifingom koji je podrazumevao prezentaciju rute kao i opšte instrukcije o pravilima vožnje u konvoju.

Ruta je vodila od centra Kopaonika ka Jošaničkoj Banji, zatim dolinom Ibra do Ušća pa planinskim putem sve do Manastira Studenice gde je organizovan obilazak ovog jedinstvenog bisera svetske kulturne baštine. Manastir Studenica je jedan od najstarijih i najznačajnijih srpskih srednjevekovnih manastira. U pitanju je remek delo prefinjene arhitekture raško-vizantijskog  stila iz XII veka. Unutrašnjost ovog velelepnog zdanja krase freske od kojih je najznačajnije Studeničko raspeće, koje se smatra jednim od najlepših na svetu. Na ovoj fresci dominira vizantijsko-plava boja koja je početkom XIII veka bila skuplja od zlata. Nakon posete Manastiru Studenica program se nastavljao vožnjom ka poznatom nacionalnom restoranu u blizini Raške gde su učesnici imali prilike da uživaju u jedinstvenim specijalitetima srpske kuhinje. Nakon ručka konvoj je nastavljao vožnju putem preko Rudnice do Kopaonika kroz netaknutu prirodu nacionalnog parka.

Porsche je u ovom karavanu predstavio skoro sve najznačajnije modele iz svog proizvodnog programa. Pored legendarnih modela 911, Turbo S, Targa 4, T i S Cabriolet, učesnici su imali prilike da voze i Panameru GTS Sport Turismo, 718 Cayman Style Edition, Boxster GTS 4.0, Taycan 4 S Taycan Turbo, Taycan Turbo Cross Turismo kao i potpuno nove modele Cayenne i Cayenne S Coupé.

Porsche je temeljno izmenio treću generaciju modela Cayenne, pre svega promenama pogonskog sklopa, karoserije, konceptom komandne table, dizajna i opreme. Posebna pažnja pri projektovanju novog SUV modela je posvećena pogonskom sklopu kao i sistemu sistemu za oslanjanje i upravljanje. Ovim su dodatno poboljšane performanse, ali i luksuz i komfor u svakodnevnoj upotrebi. U pitanju su detalji koji se najbolje mogu doživeti u realnim uslovima vožnje tako da su svi učesnici imali prilike da se iz prve ruke uvere u vrhunski dizajn, izuzetne performanse i napredne tehnologije koje obezbeđuju nezaboravno iskustvo u vožnji novog Cayenne modela.

Promo

Najnovije