Od Delhija do Londona za 70 dana: najduže putovanje autobusom na svetu počinje 2021. godine

Zbog karantina, ljubitelji putovanja širom sveta morali su da odlože svoje planove. Međutim, turističke agencije odlučile su da se pobrinu da naredna godina nadoknadi sve ono što je ove godine otkazano.

Indijska kompanija Adventures Overland će u maju 2021. godine realizovati putovanje autobusom dugo 20.000 kilometara na relaciji Nju Delhi – London. Čitavo putovanje moglo bi trajati oko 70 dana.

Zašto bi najduže putovanje autobusom moglo biti uzbudljivo za putnike?

Davne 1957. godine bila je slična vožnja autobusom iz Londona-Kalkute. Autobus je iz Londona krenuo 15. aprila, a u Kalkutu je stigao 5. juna. Sledeći te korake, indijska turistička agencija Adventures Overland želi da stvori sličnu priliku za putovanje 2021. Ovo bi moglo biti životno iskustvo dok putnici istražuju Aziju i Evropu na uzbudljiv jedinstven način. Putovanje autobusom moglo bi početi negde u maju sledeće godine, u Delhiju, gde bi se putnici zaputili prema Imphalu, prelazeći kilometre do Tajlanda i Laosa. Nakon toga, sledi prelazak kineske granice, odakle se dalje ide do Kirgistana i Uzbekistana. Potom, putnici ulaze u evropski deo Rusije, pre nego što osvoje Poljsku, Češku, Nemačku i Belgiju, da bi se njihova avantura na kraju završila u Londonu.

Neki od važnih gradova koji će biti deo ovog autobuskog putovanja uključuju istorijske lokalitete kao što su Buharu, Čengdu (poznat po populaciji pandi), rusku prestonicu Moskvu, Taškent, Samarkand, Prag, Frankfurt i Brisel.

Putnici koji ne mogu da posvete 70 dana putovanju, mogu se odlučiti i za kraću avanturu. Na primer, mogu se odlučiti za putovanje koje traje između 12 i 22 dana, koje će pokriti Jugoistočnu Aziju, Centralnu Aziju, Kinu i Evropu.

Tokom putovanja, putnici će imati priliku da vide mnoge lokalne znamenitosti, a imaće i dovoljno slobodnog vremena. Takođe je obezbeđen smeštaj u luksuznim hotelima. Putovanje je podeljeno u 4 etape, i moguće je prijaviti se i za samo neku od njih.

Vlasnici Adventures Overland-a navode da njihova putovanja nisu samo prilika za upoznavanje novih ljudi, otkrivanje neistraženih regija, jedinstvenih kultura, novih kuhinja, već da su to avanture na kojima upoznajete sebe.

Pročitajte još

Pročitaj još