Harper's Bazaar Srbija

7 lokacija na kojima nastaju najlepše slike na Instagramu

Predeli beskrajne lepote koji vas vode na putovanje kroz fotografije…

Prolazeći kroz mesec maj tokom kojeg smo prvi put udahnuli svež vazduh otvaranjem restorana, radujemo se trenutku kada ćemo moći bezbedno da putujemo i posetimo neke od najlepših destinacija u inostranstvu.

Sve ovo vreme, na kraju krajeva, pratili su nas travel nalozi na Instagramu, projektovali su očaravajuća mesta iz celog sveta, što je budilo uspomene, ali i veliko nestrpljenje da neke od njih posetimo u budućnosti. 

Otkrijte najimpresivnije!

Kiruna, Švedska

Svakako se Polarna svetlost, sama po sebi ne smatra pejzažem, ali nesumnjivo je jedno od najlepših mesta na svetu. Verujemo da je procenat onih koji bi želeli da vide izbliza ovo savršenstvo veliki, jer nas njegova nenadmašna lepota osvaja za nekoliko sekundi čak i fotografijama. Oni koji imaju želju da je vide, naći će je ako putuju u polarne regije i severne i južne hemisfere. To je doslovno svetlosni spektakl koji ostavlja bez reči.

Kapadokija, Turska

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cappadocia (@cappadocia)

Neopisiva lokacija u Turskoj nalazi se u gradu Kapadokiji i tačno na mestu gde se odvija vožnja balonom. Osim što je jedinstveno iskustvo za „letenje“, to je i čarobno mesto, puno boja i plavetnila neba koje je preplavljeno velikim brojem šarenih balona na nebu. 

Cinque Terre, Italija

Na zapadnoj obali Italije, nalazi se poznato područje Cinque Terre. Prepuno boja, blistavih i prelepih tradicionalnih radnji, a izgleda kao idilično selo iz bajke. 

Plava laguna, Island

Jedno od najposebnijih mesta na ovom svetu nalazi se na Islandu, 40 km izvan Rejkjavika i ističe se svojom lepotom. Plava laguna je geotermalna banja koja pruža temperaturu od 37-39 stepeni Celzijusa, koju svake godine poseti bezbroj turista. Samo na fotografiji možemo osetiti prirodnu paru, ali i još više poželeti da na neko vreme putujemo ovim čarobnim pejzažom.

Pećina Benagil, Portugal

Ova pećina, koja se smatra jednom od najneverovatnijih na svetu, oduševiće vas svojom lepotom i daće vam priliku da napravite najlepši selfi ili snimak za svoj feed. Do Benagil pećine vodi vas težak put, ali shvatićete da je ona vredna toga čim je prvi put ugledate. 

Santorini, Grčka

Jedno od najlepših ostrva na svetu je Santorini. Živopisno ostrvo, obojeno belim i plavim nijansama, nudi širok pogled na more sa bilo kog mesta i naravno jedinstveno je odredište za uživanje u drugačijem i romantičnom zalasku sunca. Opravdano pripada izboru broj jedan na svakom Instagram nalogu.

Primorski park Hitachi, Japan

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by travego (@trave_gooo)

Park koji izgleda kao da je obrađen  filterima Photoshopa, zaista je stvaran i još lepši kada se vidi uživo. Nalazi se u gradu Hitachinaka i ima površinu od 190 hektara. Šetajući pored stotina rascvetalih cvetova najlepših boja, uživaćete u svakoj sekundi.

Najnovije