Harper's Bazaar Srbija

Harper’s BAZAAR x HONOR 90: Trenuci za pamćenje

U periodu revija visoke mode, imali smo priliku da ispitamo performanse uređaja HONOR 90. Kao dokaz našeg oduševljenja napravili smo mini film kojim smo pokazali da je ovaj mobilni telefon savršen uređaj kojim ćete ovekovečiti vaše nezaboravne trenutke.

Možda i najlepši aspekt savremenih tehnologija jeste lakoća da se određeni trenutak, emocija i avantura ovekoveče i podele najbližim osobama. Svaki dan je uzbudljiva avantura koja nas inspiriše da kreiramo sopstveni vizuelni narativ. U tome je nezaobilazni saveznik mobilni telefon. Kada pričamo o modnom svetu, najuzbudljiviji trenutak jesu revije visoke mode, tzv. haute couture kolekcije koje govore o lepoti ručne izrade modnih komada. Prva nedelja jula rezervisana je za modne prezentacije i defilee, a slučajnost da se najnoviji uređaj HONOR 90 predstavi baš u Parizu u tom periodu iskoristili smo kao znak da ovekovečimo revije putem foto i video zapisa i da kreiramo sopstveni trenutak.

KAMERE ZA PRIMER

Prvi aspekt koji nas kod HONOR 90 uređaja impresionira jeste glavna kamera sa rezolucijom od 200 MP, kao i zakrivljeni floating ekran sa tehnologijom koja smanjuje opterećenje očiju. Kao neko ko je proveo intenzivnih sedam dana slikajući i snimajući revije, prezentacije nakita i odeće, ali i sam Pariz, ni u jednom trenutku ne osećate umor od ekrana. Vodeća tehnologija telefona HONOR 90 kreirana je sa ciljem da se korisnicima širom sveta obezbede uslovi da zaista iskoriste svoj dan i da im mobilni telefon pomogne kako bi podelili svoje pozitivne vibracije. Pored glavne kamere, HONOR 90 opremljen je sa još dve – jedna ultra široka od 12 MP i mala kamera od 2 MP koja ima za cilj da preciznije meri udaljenosti elemenata kadra. Meni možda najomiljeniji efekat jeste split screen mogućnost podele ekrana. Snimak sa revija dobio je potpuno novu dimenziju sa tim efektom pri kojim gornja kamera zumira i predstavlja detalje, dok donja široka pomaže u ovekovečavanju atmosfere sa revije.

Pored toga, HONOR 90 ima novi portretni režim koji korisnicima pomaže da bez napora kreiraju portrete sa dobro definisanim crtama lica, preciznim tonovima kože i autentičnim efektom koji prirodno stapa pozadinu sa subjektom. Pored toga 2x zumiranje omogućava dodatno isticanje subjekta u kadru. Selfie pun detalja je moguće uraditi prednjom kamerom od 50 MP, što HONOR 90 čini idealnim izborom za sve popularne kreatore sadržaja. Ovaj model telefona koristi veštačku inteligenciju za uklanjanje šuma i preporučivanje video režima, a zahvaljujući AI Vlog Assistant korisnici mogu da naprave kratak video od 15 sekundi, koji je u nekoliko klikova spreman za objavu na društvenim mrežama.

EKRAN SA MILIJARDU BOJA

Revije visoke mode same po sebi su multisenzorno iskustvo i uvek postoji bojazan kako će uređaj preneti verodostojnost materijala. Međutim, HONOR 90 sa zakrivljenim ekranom od 6.7 inča i do 1.07 milijardi boja garantuje sadržaj sa zadivljujućim bojama i živopisnom jasnoćom. Pored toga HONOR 90 podržava maksimalnu HDR svetlinu od 1600 nita, što omogućava čitljivost ekrana, čak i po veoma jakom svetlu. Ekran je brz i responsivan, sa prilagodljivom brzinom osvežavanja, koja se dinamički prilagođava prikazanom sadržaju. Tako se stvara optimalan balans između vizuelne fluidnosti i trajanja baterije. Iz ličnog iskustva, baterija je sa lakoćom izdržala dva intenzivna dana fotografisanja i pravljenja contenta. A kada se desi da morate da punite bateriju uređaja, to je moguće za samo petnaest minuta sa HONOR SuperCharge punjačem. Kako je dobro poznato da je screen time telefona modernih korisnika sve veći, HONOR se pobrinuo da najnoviji uređaj ima tehnologiju koja ne opterećuje oči.

DIZAJN BEZ PREMCA

Kompanija HONOR posvećena je tehnologiji usmerenoj na čoveka, te njegov komfor prilikom korišćenja uređaja, ali i vizuelne performanse i dizajn koji čini da telefon doživimo kao aksesoar i neizostavni deo naše svakodnevice. Inspirisan visokom modom i veštinom izrade koja se koristi za pravljenje visokog nakita, HONOR 90 je bio savršen kompanjon kojim smo ovekovečili prezentacije visokog nakita kuća Cartier i Chanel. Glatke, zaobljene ivice omogućavaju komfor prilikom držanja telefona i njegovog rukovanja. S druge strane posebno ojačano staklo čini da je korisnik bezbrižan da ne dođe do loma ekrana usled neželjenih padova. Na žalost, desilo mi se, i zaista svaka nedoumica je bila otklonjena jer je telefon zaista otporan na pad.

Celu avanturu iz Pariza pogledajte u nastavku: 

#HONOR90 #HONOR90ShareYourVibe

Piše: Marko Mrkaja

Slike i video: HONOR 90

Najnovije