Ove zime svi žele na Kopaonik – otkrivamo zašto!

Da li se i vama čini da je poslednji odmor bio toliko davno da vam je već teško da se prisetite tog osećaja spokoja, opuštenosti i slobode? Niste jedini! Kako se približava zimska sezona, tako u nama raste nestrpljenje i želja za novom, ovoga puta zimskom avanturom, a gde je priča o zimovanju – tu je Kopaonik!

Nadamo se da ste makar jednom imali priliku da istražite i doživite Kopaonik kako tokom leta, tako i tokom zime, ali za slučaj da niste – shvatite ovo kao znak koji ste čekali! S obzirom na to da je pred nama zimska sezona, krenite od osvajanja snežnih vrhova, a ako i vas ova planina osvoji na prvi pogled, u šta apsolutno ne sumnjamo, obavezno joj se vratite i tokom letnje sezone. 

Verujemo da smo vas već ubedili da vaš sledeći beg iz grada bude baš ovde, ali svejedno, sa vama delimo nekoliko razloga zbog kojih je Kopaonik naša omiljena destinacija čim se temperatura spusti negde oko nule.

Noćno skijanje je iskustvo koje se ne propušta

Najveći ski centar u Srbiji je pravi izbor za kvalitetno proveden zimski odmor i najlepše doživljaje. Uređene staze i moderne žičare garantuju predivno skijaško iskustvo, a čak i da se tek upuštate u ovu avanturu, uz pomoć instruktora skijanja, odmah ćete zavoleti ovu zimsku aktivnost. Zašto obožavamo skijanje? Zbog osećaja adrenalina i slobode misli i pokreta zahvaljujući kojoj ostavljamo sve brige daleko iza sebe. Osim toga, kada želite da napravite pauzu, postoji li išta bolje od kuvanog vina i sunčanja na stazi? Iskreno, sumnjamo!

Ono što je nama naročito zanimljivo jeste noćno skijanje koje zaista jeste iskustvo koje ne smete propustiti! Za noćno skijanje obezbeđene su tri staze “Malo jezero”, “Karaman greben” i “Pančić 4b” i svaka od njih će vam ponuditi jednako sjajan doživljaj.

Osim skijanja, kako dnevnog, tako i noćnog, možete se prepustiti i sankanju (ne, naravno da ne postoji starosna granica za ovu aktivnost!), adrenalinskim sadržajima kao što su bob na šinama i tjubing, panoramskoj vožnji žičarom Pančićev vrh, kao i vožnji taxi tabačem. “Za svakoga po nešto, za nekoga sve” na Kopaoniku dobija svoje puno i pravo značenje! 

Inače, početak skijaške sezone planiran je za period od 9. do 12. decembra, a pored omiljenih sportova na snegu, turiste očekuju i popusti na cene ski pasa i smeštaja. 

Kopaonik pod snegom je posebno lep

Planina pod snegom, u kombinaciji sa nestvarnim zalaskom sunca, sinonim su za zimsku idilu. Ukoliko ste i vi neraspoloženi što takve atmosfere u gradovima uglavnom više nema, eto razloga više da spakujete kofere i prvi slobodan vikend provedete na Kopaoniku. Osim šetajući i otkrivajući vama zanimljive kutke planine, lepote Kopaonika možete upoznati i vožnjom motornim sankama kroz zaleđenu šumu i posetiti Crvene Bare, Kadijevac i stići do vrha Gobelje. Ne sumnjajte u to da će pogled biti veličanstven!

Relax & Spa sadržaji za nezaboravno zimovanje

Kopaonik raspolaže velikim brojem objekata za smeštaj, od apartmana i kuća za odmor, preko odmarališta pa sve do najluksuznijih hotela u samom centru ili vikend naselju koje je udaljeno oko 4 km. Savremeno opremljeni hoteli nude brojne sadržaje kojima ćete upotpuniti slobodno vreme, a mi vam preporučujemo one spa – otvorene i zatvorene bazene sa relaks zonom, slano-ledene pećine, saune, tepidarijume, đakuzi kade, parna kupatila, razne vrste masaža…

Ne zaboravite da isprobate i neke od najpoznatijih specijaliteta najomiljenije srpske planine kao što su čorba od vrganja i slasna pita sa borovnicama. Uostalom, došli ste na Kopaonik da se opustite i uživate, te na trenutak slobodno zaboravite na svoje režime ishrane!

Zanimljivi izleti predstavljaju Kopaonik iz drugog ugla 

U slučaju da, kada ste na odmoru, ne volite da stalno budete na jednom mestu, preporučujemo vam izlet do Jošaničke Banje koja je 24 km udaljena od Kopaonika, a može se pohvaliti termomineralnim izvorima vode temperature 77°C. U banjskom kompleksu nalazi se banjsko kupatilo sa manjim bazenom, đakuzi kadom i osam manjih kada, staro kupatilo (hamam), sauna i manji otvoreni bazen koji će dodatno upotpuniti vaše zimovanje. Za one još više znatiželjne, u Jošaničkoj Banji se nalazi i spomen soba posvećena Milunki Savić, koja je rođena 1889. godine u selu Koprivnica kod Jošaničke Banje, sa multimedijalnom postavkom koju definitivno ne treba propustiti.

U neposrednoj blizini Turističkog centra Kopaonik nalaze se i vredni kulturno-istorijski spomenici koje turisti vole da obiđu – manastiri Gradac, Končul, Stara i Nova Pavlica. Verujemo da vam je sada jasno zašto se za Kopaonik kaže da zaista nudi sve!

Onda, kada krećemo?

Foto: PROMO

Tekst: PROMO / Ivana Tomić

Najnovije