Harper's Bazaar Srbija

Letnji kalendar Porto Montenegra: Spektakl u nastavcima

Porto Montenegro i ove godine biće mesto održavanja preko 60 događaja, od početka juna pa do kraja septembra, pružajući gostima iz regiona i čitavog sveta mogućnost da biraju temu koja im najviše odgovara, bilo da je to uživanje u nekim od najboljih restorana na Jadranu, opuštanje na nedavno otvorenom Buddha Bar Beach-u (Porto Montenegro Jaht klub), ili provod na koncertima i modnim revijama.

Spektakularno leto u Porto Montenegru počelo je već 4. juna održavanjem najuticajnije konferencije u jugoistočnoj Evropi, Spark.me, na kojoj su predstavljene inovacije i tehnologije digitalnog poslovanja. Ove godine, kalendar događaja broji preko 60 najraznovrsnijih dešavanja pružajući gostima iz regiona i čitavog sveta mogućnost da biraju temu koja im najviše odgovara.

“Profilacija i tematika događaja koje smo pripremili za ovo ljeto je raznovrsna te smo sigurni da će kako domaći tako i gosti sa svih meridijana svijeta izabrati Porto Montenegro trenutak blizak sopstvenom senzibilitetu. Takođe, raznolikost i izuzetnost restorana u koje se neki broje u najbolje na Jadranu, nedavno otvoren Buddha-Bar Beach-u na lokaciji Porto Montenegro jahting klupa našeg naselja garantuju pravu pozornicu za ljetnji hedonizam”, izjavio je Danilo Kalezić, viši menadžer za PR i događaje u Porto Montenegru.

Dva izdanja Made in New York Jazz festival realizovaće se u okviru sedam dana najboljeg svetskog džeza; koncerti filigranski brušenih tonova ovog vanvremenskog žanra muzike zakazani su za 17. i 24. jun na sceni Sinhro. Mesec jun obeležiće i izložbe: “Oznake Zaštite”, čije je otvaranje planirano za 18. jun u Muzeju pomorskog nasleđa, na kojoj će biti otkrivene tajne slovenskog tetoviranja, njihova simbolika i metode koje su imale poseban značaj u borbiv protiv trgovine ljudima. U galeriji Kris Kontini 20. juna biće otvorena izložba “Luminescence”, umetnika Gioni David Parra-e, koji se proslavio proučavanjem igre materije i svetlosti.

Deveto izdanje najpopularnijeg festivala vina u regionu, SuperWine, održava se 2. jula na bazenu Porto Montenegro Jaht kluba (ovogodišnji Buddha-Bar Beach), okupiti najrenomiranije proizvođače, a ugostiti preko 300 posetilaca iz svih krajeva sveta. “Lucky 7” ime je velike Buddha – Bar Beach zabave koja će biti organizovana 7. jula, kao omaž broju sedam – srećnom broju u mnogim kulturama Istoka.

Legenda regionalne pop scene, Dino Merlin, će drugo leto za redom izvesti svoje najnovije i vanvremenske hitove, ovog puta na posebnoj lokaciji, na sceni Sinhro, u srcu Porto Montenegra 16. jula od 21 sat. Karte za ovaj koncert već su u prodaji, putem platforme Gig Stix. Drugu polovinu jula obeležiće Međunarodni modni festival, godišnja proslava mode i glamura, koja se 22. i 23. jula vraća na scenu Sinhro, uz još dužu modnu pistu i uzbudljivije prateće programe. U saradnji sa organizacijom Kotor Art, u Auditorijumu Doma vojske 20. jula, biće izveden koncert Berlin Visiting, uz najeminentnije muzičare Berlinske filharmonije.

Vrhunac ove letnje sezone biće jedinstveni sportski događaj Polo u Portu, od 11. do 14. avgusta na popularnoj Areni, uz više od četrdeset konja, nekoliko svetskih polo timova, i fenomenalnim partnerima poput Rolex-a, hotela Regent, UCB banke, Beluga votke, Azimut jahti i brojnih drugih.

Letnja sezona u Porto Montenegru završava se prvim izdanjem Međunarodnog Filmskog Festivala koji donosi dela 24 filmska stvaraoca sa prostora celog Mediterana. Festival će biti održan na nekoliko lokacija u Tivtu i Porto Montenegru od 16. do 21. septembra.

Pomno pratite društvene mreže Porto Montenegra za sve detalje i informacije o ovim, i brojnim drugim dešavanjima.

PROMO

Najnovije